Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Aha, dít is de betekenis achter de naam van de pasgeboren zoon van Harry en Meghan

Aha, dít is de betekenis achter de naam van de pasgeboren zoon van Harry en Meghan

Aha, dít is de betekenis achter de naam van de pasgeboren zoon van Harry en Meghan

Deze week staat volledig in het teken van de pasgeboren zoon van prins Harry en Meghan Markle. Een aantal dagen na de bevalling werd de royal baby voor het eerst aan de wereld getoond én onthulde het koninklijk huis de naam van de kleine spruit: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Maar wat is de betekenis daarachter?

Hoewel bij verschillende wedkantoren vooral de namen Arthur, Alexander, James en Spencer naar voren kwamen, gaven Harry en Meghan hun eerste kind uiteindelijk de naam Archie. Van oorsprong een Duitse naam, volgens de website Nameberry.

Niet verrassend

Archie zou een afkorting zijn van Archibald en betekent ‘oprecht dapper’. Daarnaast is het eigenlijk helemaal niet zo’n vreemde keuze dat Harry en Meghan hun kleine spruit deze naam heeft gegeven, gezien deze ook voorkomt in de familie van Diana, de moeder van de hertog van Sussex. Volgens historicus Marlene Koenig is het dan ook een “uitzonderlijke naam”, maar tegen E! News zegt ze “niet verrast” te zijn. Dit omdat de ouders van royal baby’s die verder in de troonopvolging staan, meer vrijheid hebben in het kiezen van een naam.

Lees ook
Zó lief: prins Harry deelt videoboodschap na geboorte eerste kindje

Achternamen

Dan komen we bij de naam Harrison, die letterlijk ‘zoon van Harry’ betekent. Mountbatten is de achternaam die door alle mannelijke afstammelingen van de koningin wordt gedragen, Windsor is het heersende koninklijk huis van het Verenigd Koninkrijk. Aha!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP