Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > De befaamde bordesfoto: er valt vooral 1 knalroze jurk op, die totaal niet paste bij de rest

De befaamde bordesfoto: er valt vooral 1 knalroze jurk op, die totaal niet paste bij de rest

De befaamde bordesfoto: er valt vooral 1 knalroze jurk op, die totaal niet paste bij de rest

Gisteren werd de officiële bordesfoto van het nieuwe kabinet Rutte IV gemaakt. De outfits van de ministers waren vrij sober, maar sommige ministers vielen toch wel op vanwege hun outfitkeuze. Stijlstrateeg Sascha Bertus analyseerde de verschillende outfits.

Bordesfoto

Eindelijk werd het nieuwe kabinet Rutte IV officieel beëdigd. En daar hoort uiteraard de foto op het bordes bij. Stijlstrateeg Sascha Bertus analyseerde in het AD de bordesoutfits van de ministers.

Wat gelijk opviel aan de bordesfoto van Rutte IV is dat het vrij sober is qua kleuren, zeker in vergelijking met de bordesfoto uit 2017. “In 2017 droegen de vrouwelijke ministers nog bonte jurken, opvallende prints, knalkleuren en nu is het, op één uitzondering na, behoorlijk stemmig. De mannelijke en vrouwelijke ministers stralen bijna allemaal uit: we hebben een moeilijke taak en nemen dat niet licht op”, aldus Bertus. Bekijk de bordesfoto van 2022 hieronder.

De beste outfits

Christianne van der Wal (Stikstof) droeg de beste jurk volgens de stijlstrateeg, zowel qua vorm als kleur. “Wit is niet alleen ingetogen maar ook chique én heeft een bijzondere betekenis. Ook Hillary Clinton en Kamala Harris droegen, als verwijzing naar de vrouwenstrijd, op belangrijke momenten wit.”

Volgens Bertus is het allesbehalve toeval dat meerdere vrouwelijke ministers een donkergroene jurk droegen. Carola Schouten (Armoede), Dilan Yesilgöz (Justitie) en Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) droegen alledrie een donkergroene, knielange jurk. “Die kleur is harmonieus, professioneel en serieus, maar weer niet zo serieus dat je er somber van wordt”, aldus Bertus.

Kajsa Ollongren (Defensie) was een van twee vrouwelijke ministers die een broek aan had. Ze droeg een simpele zwarte pantalon met een witte top. “Kasja Ollongren draagt best vaak uitbundige kleding, dus deze voorzichtige zwart-witte combinatie is best opvallend. Ze wil als nieuwe Defensieminister blijkbaar niet in de schijnwerpers staan.”

De missers

De grootste misser was volgens Bertus de jurk die compleet uit de toon viel bij de rest. Dit was de knalroze jurk van Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). “Karien van Gennip had eigenlijk de hulp van een professional moeten inroepen. Ze trekt nu op een verkeerde manier de aandacht. Haar jurk is te plomp, te lang, te ruim en de kleur te fel en feestelijk – zeker voor deze tijd en haar zware portefeuille, Sociale Zaken.’’

Ook Micky Adriaansens (Economische Zaken) sloeg volgens Bertens de plank mis. Adriaansens droeg een lichtblauw tweedjasje met een blauwe bootcut pantalon. “Ook zij heeft waarschijnlijk gedacht: het moet niet uitbundig maar dit is echt het andere uiterste. De broek die op jeans lijkt, de comfortabele schoenen, het grote jasje. Adriaansens is nu meer een meisje dan een hooggekwalificeerde vakvrouw”, vindt Bertens.

Tekst gaat verder onder de foto.
bordesfoto

Lees ook
Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na delen van haar adres

Schoeisel

De meeste ministers droegen redelijk sobere kleuren, voornamelijk zwart, donkergroen en donkerblauw. Wat wel heel opvallend was: Hugo de Jonge droeg voor de verandering géén opvallende schoenen met print. “Het is voor het eerst dat Hugo de Jonge bij zo’n belangrijke ceremonie zulke ‘saaie’ schoenen aan heeft. Misschien vanuit dezelfde redenering als Ollongren?’’

Welke outfit vond jij het meest geslaagd? En welke minister vond jij het slechtst gekleed?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress