Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Beautygloss’ Mascha steekt zwangeren hart onder de riem: ‘Schrik niet van mijn verhaal’

Beautygloss’ Mascha steekt zwangeren hart onder de riem: ‘Schrik niet van mijn verhaal’

Beautygloss’ Mascha steekt zwangeren hart onder de riem: ‘Schrik niet van mijn verhaal’

Vorige week maandag werd Mascha Feoktistova (33), bekend van het YouTube-kanaal Beautygloss, voor de eerste keer moeder. Een prachtige gebeurtenis, maar helaas kwam er door een traumatische bevalling een donkere wolk boven het geluk hangen. Hoewel ze slechts een fractie van haar verhaal heeft gedeeld, beseft de brunette dat het andere zwangere vrouwen behoorlijk heeft kunnen afschrikken. Dat is dan ook de reden dat ze hen een hart onder de riem steekt en geruststelt op Instagram.

Zware bevalling Beautygloss’ Mascha

De bevalling van Mascha kostte niet alleen veel tijd, maar ging ook gepaard met complicaties. Zo vertelde de kersverse moeder vorige week dat de arm van Mila Poppy was gebroken door een schouderdystocie. Hierbij blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder. Hierdoor treedt een probleem op bij de afwikkeling van de romp van het kind, wanneer het hoofdje geboren is. Dit komt slechts voor bij zo’n één procent van alle bevallingen.

Schouderdystocie

Mascha heeft vernomen dat er nu veel vrouwen zijn die naar hun verloskundige gaan met verontrustende vragen over schouderdystocie. “Lieve zwangeren, houd er alsjeblieft rekening mee dat wat ik heb meegemaakt bij minder dan één procent van bevallingen voorkomt. Het is zeldzaam, ik heb gewoon echt domme pech gehad”, begint ze bij de foto. “Maar weet dat jouw lichaam gemaakt is hiervoor.”

‘Je gaat die bevalling rocken’

“Ik heb mijn hele zwangerschap gedacht ‘ik ben hier voor gemaakt’ en zo ging ik ook de bevalling in. Er zijn ontzettend veel mooie prachtige bevallingen en de kans is echt enorm groot dat jij een fantastische probleemloze bevalling heb. Schrik niet van mijn verhaal en geniet alsjeblieft van je zwangere buik en dit hele proces!”, vervolgt Mascha. “Je bent prachtig, je gaat die bevalling rocken, en je gaat er zelfs van genieten (het voelt bijna als een soort schoolreisje – zijn we er al bijna?! Aaah!). En als je vragen hebt altijd je verloskundige vragen en niet googelen. Elke bevalling is net zo uniek als dat elke vrouw uniek is. Je bent er voor gemaakt, you can do this.”

Rollercoaster

Afgelopen weekend deelde Mascha een gezinsfoto en gaf ze toe in een rollercoaster van emoties te zitten. “Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen)”, schreef ze bij dat kiekje. “We worden privé goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb vernomen dat er op het moment een hoop vrouwen in heel Nederland naar hun verloskundige gaan met verontrustende vragen over schouderdystocie – lieve zwangeren, houd er alsjeblieft rekening mee dat wat ik heb meegemaakt bij minder dan 1% van bevallingen voorkomt. Het is zeldzaam, ik heb gewoon echt domme pech gehad. Maar weet dat jouw lichaam gemaakt is hiervoor. Ik heb mijn hele zwangerschap gedacht ‘ik ben hier voor gemaakt’ en zo ging ik ook de bevalling in. Er zijn ontzettend veel mooie prachtige bevallingen en de kans is echt enorm groot dat jij een fantastische probleemloze bevalling hebt. Schrik niet van mijn verhaal en geniet alsjeblieft van je zwangere buik en dit hele proces! Je bent prachtig, je gaat die bevalling rocken, en je gaat er zelfs van genieten (het voelt bijna als een soort schoolreisje – zijn we er al bijna?! Aaah!) En als je vragen hebt altijd je verloskundige vragen en niet googlen. Elke bevalling is net zo uniek als dat elke vrouw uniek is. Je bent er voor gemaakt, you can do this ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanaf morgen even geen vlog meer, komt wel weer als we er weer aan toe zijn ? wij zitten midden in de kraamweek en voor degene die de stories niet hebben gezien, onze dochter is geboren middels een schouderdystocie (google even voor meer info) en het is behoorlijk traumatisch geweest. Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen). Het is een beetje veel allemaal en we hebben heel erg veel baat bij alle lieve berichtjes die we krijgen van kijkers die zelf zoiets mee hebben gemaakt bij een bevalling, zelf als baby dit hebben meegemaakt maar ook uit de medische hoek veel lieve berichten. We worden prive goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen ❤️ we hebben alles gevlogd – voor onszelf en ons eigen proces, voor Mila later en wellicht voor anderen die hetzelfde meemaken en er wat aan hebben. Maar dat kunnen en willen we nog even niet editen. Thanks iedereen voor het begrip! We love you ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Traumatische bevalling

Precies een week geleden werden Mascha Feoktistova en geliefde Gregor van Vlierden voor de eerste keer ouders. Hun dochter Mila Poppy kwam op 6 juli 2020 ter wereld, maar een gemakkelijke bevalling was het allesbehalve. “De bevalling duurde 25 uur, haar arm is gebroken en als we er klaar voor zijn zullen we dit verhaal delen”, liet de vlogger die avond weten. Niet veel later gaf ze een update over de eerste dagen met haar gezin.

Lees ook
Beautygloss’ Mascha over ’traumatische’ bevalling: ‘We hebben het er zo moeilijk mee’

Aandoening PCOS

Eerder vertelde Mascha, die in 2017 in het huwelijksbootje stapte met Gregor, al dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend was. De vlogger lijdt namelijk aan de aandoening PCOS, waardoor er minder vaak een eisprong plaatsvindt en het moeilijker is om in verwachting te raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ons lieve meisje ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Beeld: Brunopress, Instagram