Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Beautygloss’ Mascha: ‘Het is nog onduidelijk of Mila haar armpje ooit kan gebruiken’

Beautygloss’ Mascha: ‘Het is nog onduidelijk of Mila haar armpje ooit kan gebruiken’

Beautygloss’ Mascha: ‘Het is nog onduidelijk of Mila haar armpje ooit kan gebruiken’

Twee weken geleden werd Mascha Feoktistova (33), bekend van haar YouTube-kanaal Beautygloss, moeder van dochter Mila Poppy. Helaas kwam er een donkere wolk boven het geluk te hangen door een traumatische bevalling. Zo vertelde de kersverse moeder vlak na de geboorte van het meisje dat haar arm was gebroken door een schouderdystocie. Op Instagram vertelt de vlogster hoe het nu met de pasgeboren spruit gaat.

Erbse parese

“Voor iedereen die vraagt hoe het met Mila’s armpje gaat: naar omstandigheden goed!”, laat Mascha weten. Op de foto is te zien dat Mila’s mouw vastgepind is met een veiligheidsspeld om haar armpje hoog te houden. “Aankleden is echt een hel, want je kunt die arm niet bewegen zonder dat het pijn doet”, vervolgt ze. “Voor iedereen die vraagt of ze erbse parese heeft (zenuwbeschadiging – dan zou ze haar armpje (deels) niet meer kunnen gebruiken): dat is nog onduidelijk, ze hebben bij de geboorte wat testjes gedaan en de conclusie is dat het nog niet zeker is.”

Goede hoop

Mascha vertelt dat het gezin over drie weken een afspraak in het ziekenhuis heeft. “We hebben wel goede hoop, want ze knijpt wel met haar handje en we proberen hem steeds te stimuleren. En verder is het een heerlijk rustig meisje met een heel grappig karakter dus ondanks de arm komt ze tevreden over.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Voor iedereen die vraagt hoe het met Mila’s armpje gaat: naar omstandigheden goed! Zoals je ziet is haar mouw vastgepind met een veiligheidsspeld om hoog te houden. Aankleden is echt een hell want je kan die arm niet bewegen zonder dat het pijn doet. Voor iedereen die vraagt of ze erbse parese heeft (zenuw beschadiging – dan zou ze haar armpje (deels) niet meer kunnen gebruiken) – dat is nog onduidelijk, ze hebben bij de geboorte wat testjes gedaan en de conclusie is dat het nog niet zeker is. Maar we hebben over 3 weken een afspraak in het ziekenhuis waar alles gecheckt wordt. We hebben wel goede hoop want ze knijpt wel met haar handje en we proberen hem steeds te stimuleren. En verder is het een heerlijk rustig meisje met een heel grappig karakter dus ondanks de arm komt ze tevreden over ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Zware bevalling Beautygloss’ Mascha

Op 6 juli 2020 werden Mascha Feoktistova en geliefde Gregor van Vlierden voor de eerste keer ouders, maar een gemakkelijke bevalling was het allesbehalve. De bevalling van Mascha kostte niet alleen veel tijd, maar ging ook gepaard met complicaties. Zo vertelde de kersverse moeder vorige week dat de arm van Mila Poppy was gebroken door een schouderdystocie. Hierbij blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder. Hierdoor treedt een probleem op bij de afwikkeling van de romp van het kind, wanneer het hoofdje geboren is. Dit komt slechts voor bij zo’n één procent van alle bevallingen.

Rollercoaster

Afgelopen week deelde Mascha een gezinsfoto en gaf ze toe in een rollercoaster van emoties te zitten. “Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen)”, schreef ze bij dat kiekje. “We worden privé goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen.”

Lees ook
Beautygloss’ Mascha steekt zwangeren hart onder de riem: ‘Schrik niet van mijn verhaal’

Aandoening PCOS

Eerder vertelde Mascha, die in 2017 in het huwelijksbootje stapte met Gregor, al dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend was. De vlogger lijdt namelijk aan de aandoening PCOS, waardoor er minder vaak een eisprong plaatsvindt en het moeilijker is om in verwachting te raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb vernomen dat er op het moment een hoop vrouwen in heel Nederland naar hun verloskundige gaan met verontrustende vragen over schouderdystocie – lieve zwangeren, houd er alsjeblieft rekening mee dat wat ik heb meegemaakt bij minder dan 1% van bevallingen voorkomt. Het is zeldzaam, ik heb gewoon echt domme pech gehad. Maar weet dat jouw lichaam gemaakt is hiervoor. Ik heb mijn hele zwangerschap gedacht ‘ik ben hier voor gemaakt’ en zo ging ik ook de bevalling in. Er zijn ontzettend veel mooie prachtige bevallingen en de kans is echt enorm groot dat jij een fantastische probleemloze bevalling hebt. Schrik niet van mijn verhaal en geniet alsjeblieft van je zwangere buik en dit hele proces! Je bent prachtig, je gaat die bevalling rocken, en je gaat er zelfs van genieten (het voelt bijna als een soort schoolreisje – zijn we er al bijna?! Aaah!) En als je vragen hebt altijd je verloskundige vragen en niet googlen. Elke bevalling is net zo uniek als dat elke vrouw uniek is. Je bent er voor gemaakt, you can do this ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanaf morgen even geen vlog meer, komt wel weer als we er weer aan toe zijn ? wij zitten midden in de kraamweek en voor degene die de stories niet hebben gezien, onze dochter is geboren middels een schouderdystocie (google even voor meer info) en het is behoorlijk traumatisch geweest. Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen). Het is een beetje veel allemaal en we hebben heel erg veel baat bij alle lieve berichtjes die we krijgen van kijkers die zelf zoiets mee hebben gemaakt bij een bevalling, zelf als baby dit hebben meegemaakt maar ook uit de medische hoek veel lieve berichten. We worden prive goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen ❤️ we hebben alles gevlogd – voor onszelf en ons eigen proces, voor Mila later en wellicht voor anderen die hetzelfde meemaken en er wat aan hebben. Maar dat kunnen en willen we nog even niet editen. Thanks iedereen voor het begrip! We love you ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress