Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Even lachen: Bas Smit en John Ewbank doen surströmming challenge

Even lachen: Bas Smit en John Ewbank doen surströmming challenge

Even lachen: Bas Smit en John Ewbank doen surströmming challenge

Bas Smit staat erom bekend dat hij veel doet voor het goede doel, en dat siert de beste man. Maar vandaag heeft hij het zichzelf absoluut niet makkelijk gemaakt. Om geld in te zamelen voor drie verschillende goede doelen besloten Bas en zijn grote vriend John Ewbank de surströmming challenge te doen. De hilarische beelden hiervan heeft Bas zojuist online gezet. Wil je even zien.

Bas Smit en John Ewbank doen surströmming challenge

Surströmming is een Zweeds gerecht in blik. Het bestaat uit gefermenteerde oostzeeharing. Dit opeten klinkt misschien niet als een grote uitdaging, maar geloof ons: dat is het wel. De geur van de vis staat namelijk bekend als één van de smerigste geuren ter wereld. Het schijnt zo erg te zijn, dat je gelijk begint te kokhalzen zodra je het ruikt.

Goede doelen

Bas plaatste eerder al een video van een man die de surströmming challenge doet op zijn Instagram-pagina. Al snel werd duidelijk dat deze challenge geen kattenpis is. Hij schreef erbij: “John Ewbank heeft me uitgedaagd om dit te eten, maar dan wel voor het goede doel”. Hij vroeg zijn volgers om geld te doneren. De helft hiervan gaat naar het Prinses Máxima Centrum, de andere helft naar twee goede doelen die John heeft uitgekozen: stichting Muziekids en Stichting Ambulance Wens. Bas en John besloten hun actie de hilarische werktitel ‘Braken voor Knaken’ te geven.

Lees ook
Wat mooi! Nicolette van Dam en Bas Smit halen geld op voor beroofd echtpaar

Ontzettend mooi bedrag

De actie werd al snel een groot succes. Meer dan €50.000,- werd er opgehaald voor de drie goede doelen. Maar vandaag moesten de mannen er dan écht aan geloven en de challenge doen. In de twaalf minuten durende video hieronder zie je hoe Bas en John de uitdaging aan gaan. Daarbij gaven ze zichzelf nog een extra regel: als één van de twee op zou staan en weg zou lopen van het gerecht, dan moet diegene €5000,- storten.

Wie er als eerste weg is gelopen? Dat moet je zelf maar even bekijken:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: ANP