Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Argentijns blad biedt excuses aan na ‘plus size’-opmerking prinses Amalia

Argentijns blad biedt excuses aan na ‘plus size’-opmerking prinses Amalia

Argentijns blad biedt excuses aan na ‘plus size’-opmerking prinses Amalia

Het Argentijnse blad Caras heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor een van zijn covers, waarop beweerd werd dat prinses Amalia ’trots is op haar ‘plus size’-uiterlijk’.

Lees ook: Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia ‘plus size’ en kan rekenen op lading kritiek: ‘Schande

Hoofdredactrice Liliana Castaño laat via de website van Caras weten spijt te hebben van de cover en de formulering.

Landelijke ophef

De cover veroorzaakte landelijke ophef. Dit was volgens Castaño echter totaal niet de intentie van het blad. “We bevinden ons in een tijd waarin we stereotypes ontmantelen. De media zijn spiegels van onze samenleving en van alle veranderingen die er op de wereld plaatsvinden. We leren allemaal, dat geldt ook voor de media.”

‘Onze bewondering voor Máxima werd niet gerepresenteerd’

Volgens Castaño wil het blad bijdragen aan de ontmanteling van stereotypes, maar is er zonder kwade bedoelingen een fout gemaakt.

“Het respect, de trots en de bewondering die we voor Máxima en haar hele familie voelen, werden niet door de cover van de vorige editie gerepresenteerd.”

Excuses

Castaño laat verder weten dat het blad een belangrijke positie wil innemen in het actuele debat over inclusiviteit en diversiteit. Ze beëindigt haar toelichting met het aanbieden van haar excuses.

In een eerdere column probeerde Castaño deze week, tevergeefs, de commotie een halt toe te roepen, door te beweren dat Amalia ‘haar adolescentie zonder taboes doorleeft en het figuur van een echte vrouw omarmt’.

Prinses Amalia

De focus op het lichaam van Amalia (16) werd van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de stigmatiserende opmerkingen van Caras. Dat schreef op de voorpagina ook dat de prinses eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders