Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Paleismedewerkers: ‘Wordt lastig een jury te overtuigen van Andrews gelijk, verhaal komt niet overeen’

Paleismedewerkers: ‘Wordt lastig een jury te overtuigen van Andrews gelijk, verhaal komt niet overeen’

Paleismedewerkers: ‘Wordt lastig een jury te overtuigen van Andrews gelijk, verhaal komt niet overeen’

Volgens Britse paleismedewerkers zou het verhaal van prins Andrew over zijn vermeende misbruik van Virginia Giuffre “niet overeenkomen” met wat hij hen heeft verteld. Dat meldt ‘The Sunday Times’.

Geen actieve herinnering?

Andrew ontkent alle aantijgingen van Giuffre, die claimt dat de prins haar ongeveer twintig jaar geleden zou hebben misbruikt toen zij nog een tiener was. Hij zegt ‘geen herinnering’ te hebben aan de ontmoeting met de vrouw, terwijl er wel foto’s zijn van Andrew die zijn arm om haar middel heeft. De Amerikaanse heeft hem afgelopen week wel aangeklaagd wegens verkrachting.

‘Verhaal komt niet overeen’

Paleismedewerkers zeggen dat het “lastig wordt om een jury te overtuigen” van Andrews gelijk. “Niemand in het paleis weet nog wat ze moeten geloven als prins Andrew hen iets vertelt. Sommige dingen komen niet overeen.” Bronnen binnen de hofhouding zitten dan ook in een spagaat. “Het probleem is dat het ontzettend beschamend is voor het paleis, alleen kan je niet zomaar van hem af.”

Rechterlijke kosten betaald door Queen

De krant weet daarnaast te melden dat de rechterlijke kosten van Andrew betaald zouden worden door zijn moeder via het Hertogdom van Lancaster, een landgoed dat dient als onafhankelijke bron van inkomsten voor de Britse soeverein. Het inkomen van de prins is flink gekort sinds hij door het nieuws over de vermeende affaire gedwongen afstand moest doen van zijn titels en bijbehorende inkomsten.

Eerste zitting

De eerste hoorzitting in de civiele zaak tegen prins Andrew is naar verwachting half september. Dat heeft de advocaat van Virginia Giuffre gezegd tegen The Telegraph. Andrew kan binnenkort een officiële kopie van de aanklacht bij hem thuis verwachten, zo zegt advocaat David Boies over het traject wat nu is ingezet. De prins heeft dan 21 dagen de tijd om te reageren en daarmee de zaak te erkennen. Als Andrew dat niet doet, kan Giuffre een verstekvonnis aanvragen. Volgens The Telegraph is die optie riskant voor Andrew, omdat een dergelijk vonnis tegen hem zou kunnen worden gebruikt als de zaak ooit strafrechtelijk wordt behandeld. De hoorzitting wordt op 13 september telefonisch gehouden. Het is onduidelijk of Giuffre of Andrew daaraan zullen moeten deelnemen.

Lees ook
Nieuw onthullend boek in de schappen: ‘Prins Andrew bracht tijd bij Epstein door na scheiding Fergie’

Aanklacht

Giuffre beschuldigt Andrew ervan haar ongeveer twintig jaar geleden te hebben misbruikt toen ze minderjarig was. De vrouw maakte maandag bekend dat ze naar de rechter in New York stapt. Omdat een wet vervalt kunnen slachtoffers van kindermisbruik daar een civiele zaak aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP