Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Anastacia vraagt aandacht voor borstkanker met naaktfoto

Anastacia vraagt aandacht voor borstkanker met naaktfoto

Anastacia vraagt aandacht voor borstkanker met naaktfoto

Zangeres Anastacia ging voor Fault Magazine uit de kleren om de littekens van haar dubbele borstamputatie te tonen. Ze hoopt zo aandacht te vragen voor borstkanker. De ziekte trof de zangeres in 2003 en opnieuw in 2013, bij de tweede keer moesten haar borsten geamputeerd worden.

Op de foto is duidelijk te zien hoe de littekens een groot stuk van haar rug beslaan. ”De artsen moesten om mijn tatoeage heen”, verklaart Anastacia. “De artsen moesten een stuk huid vinden dat ‘onaangeraakt’ was. Ik verwachtte niet dat ze zo lang zouden zijn, maar het was de enige manier.”

copyright Fault Magazine

In eerste instantie vond de zangeres haar littekens vreselijk en schrok ze van het formaat, maar tegenwoordig ziet ze ze als kunst en voelt ze zich krachtiger dan ooit. Ze benadrukt dat het lang heeft geduurd voor ze haar veranderende lichaam volledig had geaccepteerd. Haar deelname aan het dansprogramma Strictly Come Dancing heeft haar zelfvertrouwen een boost gegeven, net als de fotoshoot voor Fault Magazine.

Anastacia werkt samen met de Amerikaanse organisatie Cancer Research om het belang van een regelmatige check-up met de bijbehorende mammografie. Ook wil ze een forum oprichten waar vrouwen met borstkanker met elkaar kunnen chatten en ervaringen kunnen delen.

Lees ook:

Bron: Daily Mail