Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tijdens ‘NOS Journaal’ flauwgevallen Amber Brantsen blijkt zwanger: ‘Heftig eerste trimester’

Tijdens ‘NOS Journaal’ flauwgevallen Amber Brantsen blijkt zwanger: ‘Heftig eerste trimester’

Tijdens ‘NOS Journaal’ flauwgevallen Amber Brantsen blijkt zwanger: ‘Heftig eerste trimester’

Toen begin deze maand nieuwslezeres Amber Brantsen tijdens een live-uitzending van het ‘NOS Journaal’ plotseling flauwviel, waren kijkers in rep en roer. Amber is al even niet op televisie te zien en een nieuw bericht verklaart donderdag waarom. Ze blijkt zwanger!

Amber Brantsen zwanger

De NOS-nieuwslezeres heeft het nieuws bekendgemaakt via sociale media. “Wij verwachten in februari 2021 ons eerste kindje”, kondigt de 30-jarige Amber aan bij een lief filmpje waaruit blijkt dat er een kleintje op komst is.

Eerste tv-optreden al achter de rug

Gekscherend verwijst Amber nog even naar haar flauwte op live televisie. “Nadat de kleine twee weken geleden al zijn/haar eerste publieke tv-optreden gaf, heb ik veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met van alles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk.”

‘Heftig eerste trimester’

“Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben”, legt de nieuwslezeres uit. “Ze zeggen dat het beter wordt, dus daar hou ik me aan vast. En ondanks alles zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is!” Amber zal voorlopig nog even niet op tv te zien zijn.

Lees ook
Nare beelden: nieuwslezeres Amber Brantsen (30) plotseling onwel tijdens NOS-journaal

Liefdesgeluk

Amber en Rachid Finge, die jarenlang actief was als nieuwslezer op de radio en nu werkzaam is bij Google, zijn al enkele jaren samen. Hun liefdesgeluk wordt begin 2021 dus bezegeld met een eerste kindje. Wat het wordt, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wij verwachten in februari 2021 ons eerste kindje! ❤️ . Nadat de kleine twee weken geleden al zijn/haar eerste publieke tv-optreden gaf, heb ik veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met vanalles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk. . Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben. . Ze zeggen dat het beter wordt, dus daar hou ik me aan vast. En ondanks alles zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is! . Veel liefs, Amber

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zo’n 11 jaar geleden kreeg ik anorexia. Inmiddels ben ik al jaren weer kerngezond, maar niet eerder werd ik zo door het leven getest als toen. . Nog altijd is het praten over mentale ziekten een taboe. Mensen die hun verhaal doen in tijdschriften of kranten krijgen vaak ‘uit privacyoverwegingen’ een andere naam. Uiteraard staat het iedereen vrij om daarvoor te kiezen als dat beter voelt. En toch vraag ik me dan af: waarom voelt deze persoon zich niet vrij om over zijn of haar mentale ziekte te praten? En ook: wat kan ik doen om het taboe te helpen doorbreken? . Ik ben Amber en ik heb anorexia gehad. There, I said it. . Het afgelopen jaar schreef ik er een boek over. Niet omdat het zo’n mooi verhaal is, maar in de hoop het stigma er – op z’n minst – een beetje af te halen. . Mijn boek is vanaf oktober te lezen. Tot die tijd probeer ik de kracht te verzamelen om mijn verhaal met volle overtuiging naar buiten te brengen. Want ook ik vind het nog steeds heel confronterend. . #ikbennietgek #jijbentnietgek #ggz #anorexia #eetstoornis #ziekzijnisgeentaboe #uitgeverijPrometheus . ? @sjaantje / Studio Spijkerkade . ?? @hannasuurlandstyling . management @myrthemvp

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My Valentine ?

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just chillin’ ?? ????????

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

Bron: ANP | Beeld: Flair