Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Amalia gaat toch niet bij het Amsterdams studentencorps

Amalia gaat toch niet bij het Amsterdams studentencorps

Amalia gaat toch niet bij het Amsterdams studentencorps

Prinses Amalia wordt toch geen lid van het Amsterdams studentencorps. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS.

De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in haar biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. Hier werden echter vraagtekens bij gezet toen het Amsterdams studentencorps in opspraak kwam wegens vrouwonvriendelijke uitspraken.

Amalia gaat niet bij het studentencorps

Amalia heeft besloten om niet in te schrijven. Het besluit van de prinses komt kort na een uitgelekte video bij het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.), zoals het corps voluit heet.

Honderden leden voelen zich onveilig na seksistische speeches tijdens het lustrum. Daar werden vrouwen “sperma-emmers” en “niks en niks meer dan een hoer” genoemd. Mannen zouden “de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin te steken”.

Er was een korte ledenstop nadat het studentencorps in opspraak kwam, maar deze stop is inmiddels opgeheven.

Lees ook
Amsterdamse studenten uit huis gezet voor de komst van prinses Amalia

Het corps

Lid zijn van het corps is echt een ding bij de koninklijke familie. Juliana, Beatrix en Willem-Alexander zaten alledrie bij het studentencorps Minerva in Leiden. Onder andere prins Bernhard jr., prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilène zaten bij het Groningse Vindicat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress