Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ali B ontkent aantijgingen, advocaat spreekt van seks met instemming

Ali B ontkent aantijgingen, advocaat spreekt van seks met instemming

Ali B ontkent aantijgingen, advocaat spreekt van seks met instemming

Donderdag heeft Ali B ontkent dat hij “enige seksuele relatie” met een kandidaat van The Voice of Holland heeft gehad of heeft gezocht. Bart Stier, de advocaat van Ali B, vertelt donderdag bij Beau dat Ali denkt te herkennen wie de vrouw is die aangifte tegen hem heeft gedaan en naar eigen zeggen “seks met instemming” met haar heeft gehad. 

Aangiftes

“Ali denkt de situatie van de eerste aangifte te herkennen, ook al is het anoniem. Als het de vrouw is van wie hij denkt dat het is dan heeft hij wel seks met haar gehad, absoluut. Maar met volledige instemming van haar”, vertelt Swier. De tweede zaak, grensoverschrijdend gedrag dat zou hebben plaatsgevonden op een schrijverskamp, herkent Ali B volgens zijn advocaat niet. “Hij heeft geen idee wie dit is.”

Statement op Instagram

“Zelf blijf ik erbij dat ik mij bij The voice of Holland nooit schuldig heb gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, schrijft Ali B op zijn Instagram-pagina in een statement. “Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht.” Eerder deze week ontkende Ali B ook alle beschuldigingen toen er twee aangiftes tegen hem werden gedaan. “Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering”, schrijft de rapper verder nog in zijn statement.

Affaires

Wel geeft Ali B, die getrouwd is en drie kinderen heeft met zijn manager Breghje, geeft in zijn statement op Instagram wel toe dat hij in de afgelopen tien jaar affaires heeft gehad. “Maar nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik, laat staan enig strafbaar feit.”

Lees ook
John de Mol geeft eerste reactie op grensoverschijdend gedrag van Jeroen Rietbergen en Ali B

The Voice of Holland

Een van de aangiftes werd gedaan door een oud-kandidaat van The Voice of Holland, de vrouw die Ali B denkt te herkennen. De andere vrouw die aangifte deed zou volgens zijn advocaat losstaan van het RTL-programma. Bij een van de aangiftes zou het zelfs gaan om verkrachting, zo vertelt de aanklaagster in het programma BOOS, van Tim Hofman, dat donderdag te zien was op YouTube. Ze vertelde dat ze na haar deelname aan het programma door de rapper werd benaderd. Ook vertelde ze dat Ali B had toegegeven dat hij vaker seks had met kandidaten. Hij was volgens haar niet bang dat deze verhalen naar buiten zouden komen. “Niemand gaat jou geloven”, zou de rapper hebben gezegd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress