Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Money, money, money: wat is het vermogen van rapper Ali B?

Money, money, money: wat is het vermogen van rapper Ali B?

Money, money, money: wat is het vermogen van rapper Ali B?

Iedereen is inmiddels wel bekend met de schandalen rondom The Voice of Holland, waar ook Ali B een aandeel in blijkt te hebben. De rapper, die al sinds 2013 als jurylid in het programma zit, wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Toch heeft hij door de jaren heen lekker verdient. Quote heeft uitgezocht hoeveel eigen vermogen de rapper heeft. 

Ali B in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs

Quote trof de rapper in Dubai, maar Ali B had eigenlijk geen behoefte om te praten over zijn stappen als succesvol ondernemer. Toch heeft hij Quote uiteindelijk te woord gestaan. Zelf denkt Ali dat hij in aanmerking zou kunnen komen voor een plekje in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Hij schatte zijn vermogen namelijk op zo’n €11 miljoen euro. Maar helaas is de 40-jarige rapper inmiddels te oud om nog kans te maken op een plekje in deze lijst van Quote.

Inschatting vermogen

Quote wilde graag even meetellen met Ali of dit bedrag over zijn vermogen wel klopt. In het jaarverslag van het bedrijf van Ali B Beheer BV van 2019 staat dat hij een eigen vermogen heeft van een kleine €4 miljoen euro. Dit lijkt redelijk de goede kant op te gaan, maar in zijn andere bedrijven, zoals de bezorgapp die hij op advies van miljardair John Fentener bouwt, is niet zoveel te zien. Dan dan mist er ergens nog €7 miljoen euro.

Samen met zijn vrouw Breghje Kommers bezit de rapper het artiestenmanagementbureau Spec. Het is niet bekend hoe het huwelijk van Brehgje en Ali financieel geregeld is, maar zolang ze nog bij elkaar zijn zou het kunnen dat de rapper ook aanspraak maakt op het eigen vermogen van zijn vrouw. En ook dat heeft Quote onderzocht. In het Beheer BV van Breghje troffen ze een eigen vermogen van iets meer dan een miljoen euro aan. Wel laat Quote weten dat dit voor het laatst is bijgehouden in 2015, dus dat het mogelijk is dat het bedrag nu misschien wat hoger ligt.

Vastgoed

Verder liet Quote weten dat Ali samen met Breghje eigenaar is van twee woningen in Almere en dat hij ook eigenaar is van het bedrijfspand van Spec Entertainment. Het is volgens Quote lastig in te schatten hoeveel dat vastgoed bij elkaar waard is. Wel is bekend dat voor één van de woningen vorig jaar nog geen 5 ton betaald werd. De Almeerse stenen zijn dus geen miljoenen waard.

Ook liet Ali B in 2019 op zijn Instagram weten dat hij in Marokko een goede slag heeft geslagen. De rapper schreef: ‘Ik heb vandaag 3 villa’s en 1 appartement gekocht in Marokko.’ Ook deelde hij nog een ondernemerstip met al zijn fans. ‘Veel mensen spenderen hun winst en investeren wat over blijft, ik zeg draai het om….investeer je winst en spendeer wat over blijft.’ Volgens Quote is het lastig om in te schatten hoeveel zijn villa in Marokko waard is, maar ze schatten zijn vastgoedportefeuille daar op zo’n €2 miljoen euro.

Spotify nummers

Ali B heeft in zijn leven ook veel geld binnengehaald als artiest. Quote gaat ervan uit dat het luisteren naar een van zijn nummer op Spofity de rapper €0,005 oplevert. Als je zijn vijf populairste liedjes erbij pakt, denk aan Meli Meli en Ik huil Alleen Bij Jou, hebben deze nummers de rapper al €600.00 opgeleverd. Bij samenwerkingen moet Ali de buit natuurlijk delen met zijn mede artiesten, maar Quote gaat er vanuit dat de rapper met zijn nummers alleen al op Spotify ongeveer €1 miljoen euro heeft verdiend.

Lees ook
Ali B ontkent aantijgingen, advocaat spreekt van seks met instemming

Buitenbeentje

Verder heeft Quote ook gekeken naar zijn verdiensten als coach bij The Voice of Holland, waar hij momenteel voor geschorst is. In 2018 rapte Ali in het nummer Buitenbeentje dat hij een ‘contract voor een ton of vijf’ zou hebben getekend bij John de Mol. Ervan uitgaande dat dat bedrag netto per jaar is, dan zou dat contract alleen al goed zijn voor €4 miljoen, laat Quote weten.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het vermogen van Ali B toch aardig in de buurt van die €11 miljoen euro te komen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Quote | Beeld: BrunoPress