Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Presentatrice Airen Mylene: ‘Zoiets verberg je niet, zeker niet voor kinderen’

Presentatrice Airen Mylene: ‘Zoiets verberg je niet, zeker niet voor kinderen’

Presentatrice Airen Mylene: ‘Zoiets verberg je niet, zeker niet voor kinderen’

Ballorig, fanatiek en competitief, zo beschrijft presentator Airen Mylene (35) zichzelf op Instagram. Ze wilde altijd overal bij zijn, alles meemaken, maar het moederschap heeft haar een stuk rustiger gemaakt. Daarbij staat ze nog even stevig in haar schoenen als altijd: ‘Ik vind mezelf heel leuk, ik heb niet per se anderen nodig om me goed te voelen of gezien te worden.’

Jullie verhuisden van het centrum van Amsterdam naar een dorpje erbuiten. Hoe bevalt dat?

“In de stad had ik meer aan mijn hoofd dan hier. Ik ging daar niet lekker met de kinderwagen een bakkie doen met een vriendin, want er ging altijd wel ergens een sirene af waardoor mijn zoon wakker werd. We hebben er nog heel even met Foss gewoond. Dat was goed, want daardoor ervoeren Taeke en ik aan den lijve wat kleine kinderen in een stad voor geouwehoer geven. Net als een hond die de drie trappen niet meer omhoog wilde en een auto die we niet konden parkeren. Die ervaring maakte de transitie heel makkelijk. We hebben nu geen grote tuin, maar de kinderen kunnen er met water spelen en de hond kan er ook nog bij. Het is hier een heerlijke setting.”

Ze groeide op in Leusden bij Amersfoort, dus het dorpsleven was haar niet onbekend.

Haar ouders beschrijft ze als een apart stel. “Mijn moeder was van de kaders, heel duidelijk in wat wel en niet mocht. Mijn vader kon erg op details zitten. Zo van: zo zit het niet, zo doe je niet. Hij was van de precieze aansturing, mijn moeder liet het losser. Ik heb veel aan die combinatie gehad, maar ik heb hun match nooit helemaal begrepen. Toen ze op mijn vijftiende uit elkaar gingen, was dat voor mij dan geen verassing. Ze waren totaal verschillend van elkaar, hun kern zat niet op een lijn. Als kind vond ik dat jammer, het maakte het thuis onrustig voor mij. Ze probeerden het te verbergen voor ons en wilden overkomen als een stabiel gezin naar buiten toe. Maar zoiets verberg je niet, zeker niet voor kinderen. In mijn eigen relatie is openheid nu dan ook heel belangrijk: wat wij doen is niet voor de bühne.”

Deden je ouders dat wel?

“Misschien een beetje, ja. Daar komt ook mijn totale aversie vandaan voor onoprechtheid. Dat triggert mij, ik trek het echt niet. Als ik het gevoel krijg dat iemand zich anders voordoet dan hij of zij is, trek ik me terug.”

In de televisiewereld zul je juist een hoop van dat soort mensen tegenkomen, denk ik?

“Ja, maar ik accepteer dat. Ik ben observerend ingesteld en kijk er van een afstandje naar, dan geniet ik er ook wel van. Maar intussen ben ik wel een nuchter, normaal mens in een vrij extreme wereld. Bij Shownieuws ben ik vaak dan ook geïnteresseerder in het redactieproces achter de schermen, in het samen een item brengen, dan in het onderwerp zelf. En daarnaast draai ik ook niet volle bak mee in die wereld, omdat mijn focus nu op mijn gezin ligt.”

Lees ook
Najib Amhali over zijn verslaving: ‘Ik kan geen maathouden, één glas of één lijntje kan ik niet’

Heeft het moederschap je veranderd?

“Ja joh, enorm. Ik had altijd last van FOMO [Fear Of Missing Out, red.], wilde overeen bij zijn en alles meemaken. Nu ben ik zoveel rustiger geworden. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, dat voelt logisch en lekker. Het enige wat ik hoopte, was dat ik een sterke band zou krijgen met mijn kinderen, en dat we een hecht gezin zouden zijn. Ik wil van ze genieten en misschien ben ik ook wel een beetje smothering. Ik denk gewoon bij alles wat ze doen: wat leuk!”

Lees het volledige interview met Airen Mylene in Flair 12-2021 , deze ligt vanaf 24 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Saskia Smith | Fotografie: Bart Honingh