Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Onwijs heftig: ernstig zieke Bibian Mentel neemt op Instagram afscheid met emotionele post

Onwijs heftig: ernstig zieke Bibian Mentel neemt op Instagram afscheid met emotionele post

Onwijs heftig: ernstig zieke Bibian Mentel neemt op Instagram afscheid met emotionele post

Een paar weken geleden maakte Bibian Mentel (48) vreselijk nieuws bekend: de olympisch snowboardkampioene blijkt uitzaaiingen te hebben in de hersenen en genezing is volgens de artsen niet meer mogelijk. In ‘Humberto’ deed ze onlangs voor het laatst haar verhaal en vertelde ze langzaam maar zeker afscheid te nemen van haar naasten. Anouk Hoogendijk (35) bracht haar al een laatste bezoek met haar zoontje en nu zegt ze in feite haar Instagramvolgers al gedag.

Afscheid van volgers

Bibian plaatst op Instagram een prachtige foto van haar en haar geliefde Edwin Spee. Daarbij schrijft ze een emotionele boodschap. “Wat een liefde heb ik de afgelopen tijd mogen ontvangen. Ontzettend veel dank voor jullie berichtjes, kaartjes en bloemen”, begint de ernstig zieke snowboardkampioene. “Ook vind ik het echt fantastisch om te zien hoeveel donaties en steunbetuigingen er zijn binnengekomen bij mijn Mentelity Foundation. Ik ben ervan overtuigd dat mijn stichting nog heel lang kinderen met een lichamelijke uitdaging gaat helpen.”

Zoveel mooie dingen

“Het lukt niet meer om zelf berichten te plaatsen”, vervolgt Bibian. Ze verwijst haar volgers daarom naar het account van haar stichting. “Volg daarom de @mentelityfoundation om op de hoogte te blijven hoe het met mij en de stichting gaat. Er gebeuren op dit moment zoveel mooie dingen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit nog allemaal mee mag maken en geniet er enorm van elke dag.”

Liefde

Het regent veelzeggende hartjes onder de post, van zowel bekend als onbekend Nederland. “Sterkte strijder”, luidt een van de vele reacties. En: “Mooi mens”.

Flink achteruit

In de talkshow Humberto schoof Bibian op zondag 7 maart digitaal aan, terwijl haar man Edwin wél in de studio aanwezig was. Samen besloten ze nog één keer hun verhaal te doen. Edwin vertelde dat het een paar weken geleden echt heel slecht ging met Bibian. Hun zoon was toen een weekend weg met zijn vriendin, maar het werd geadviseerd om hem naar huis te halen – omdat het weleens afgelopen zou kunnen zijn. “Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is.”

Lees ook
Mooi, maar heftig: Anouk Hoogendijk en zoontje brengen ernstig zieke Bibian Mentel laatste bezoek

Iedere dag een cadeautje

Bibian pakt naar eigen zeggen elke dag als een mooi moment. “Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje”, zei ze in de talkshow. Ook vertelde de snowboardster te genieten van ’s ochtends naast haar man wakker te worden met de zon in haar gezicht. “Mijn zoon die er is en mijn dochters die binnenkomen en een knuffel komen geven. Er is zo veel liefde om me heen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bibian Mentel (@bibianmentel)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bibian Mentel (@bibianmentel)

Beeld: Brunopress, Instagram