Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Advocaat over slachtoffer van Marco Borsato: ‘Cliënte is niet uit op schadevergoeding’

Advocaat over slachtoffer van Marco Borsato: ‘Cliënte is niet uit op schadevergoeding’

Advocaat over slachtoffer van Marco Borsato: ‘Cliënte is niet uit op schadevergoeding’

De advocaat van de 22-jarige vrouw, die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato, laat weten dat zijn cliënt niet uit is op een schadevergoeding. Ze wil vooral erkenning van het misbruik. 

Schadevergoeding

Advocaat Peter Plasman zal de jonge vrouw, die aangifte heeft gedaan tegen de zanger, bijstaan in het proces. Hij laat weten dat zijn cliënt geen schadevergoeding hoeft van Marco Borsato. “Zij voelt zich beschadigd en zij heeft de vurige hoop dat erkend zal worden dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden moeten gebeuren”, zegt advocaat Plasman.

Het slachtoffer zou een financiële claim kunnen indienen. “Het gaat haar echter niet om geld en zij zal dan ook geen schadevergoeding vorderen voor wat er gebeurd is. Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken, na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven”, laat hij weten.

Lees ook
Een tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato: dit is wat we tot nu toe weten

Aangifte

Over de aangifte zegt Plasman het volgende: “Het doen van aangifte in een zedenzaak is vaak een grote stap. Zeker wanneer zoals nu de aangifte zich richt tegen een BN’er heeft dat voor alle betrokkenen ernstige consequenties. Mijn cliënte wordt partij in een strafrechtelijke procedure waarin mogelijk alles wordt opgerakeld, uiteraard afhankelijk van de proceshouding van de heer Borsato.”

Volgens Plasman worstelt de vrouw al een tijd met wat er is gebeurd. “Maar zij is nu sterk genoeg om de mogelijke gevolgen van haar stap aan te kunnen”, laat hij weten. Er is een serieuze aangifte gedaan tegen Marco, de zedenpolitie is hiermee bezig. Misdaadverslaggever John van den Heuvel doet ook onderzoek naar het misbruik en roept vrouwen op om hem te mailen als ze meer informatie hebben of ook een aangifte tegen Marco overwegen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: BrunoPress