Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Selma Blair laat in documentaire zien hoe het is om te leven met MS

Actrice Selma Blair laat in documentaire zien hoe het is om te leven met MS

Actrice Selma Blair laat in documentaire zien hoe het is om te leven met MS

Een paar dagen geleden kreeg actrice Christina Applegate dat ze lijdt aan Multiple Sclerose (MS). Ook actrice Selma Blair kreeg in augustus 2019 de diagnose. Zij brengt nu een documentaire uit waarin Selma laat zien hoe ze leeft met de ziekte MS, inclusief het ondergaan van een stamceltransplantatie.

Selma Blair documentaire MS

Selma Blair werd bekend van onder andere Hellboy en Cruel Intentions, maar ook in Legally Blond en de pas uitgekomen After-films is de actrice te zien. Twee jaar geleden werd er MS bij haar geconstateerd, een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In de trailer van haar documentaire laat Selma weten hoe heftig de ziekte is. “Mij werd verteld om plannen te maken om te sterven”.

Lees ook
Heftig: zieke actrice Selma Blair in tranen op rode loper van Oscars

Stamceltransplantatie en chemo

Een stamceltransplantatie kan de actrice helpen. In de docu zie je hoe de Selma deze zware tijd moet doorkomen. Maar doordat de ziekte snel verergert moet Blair ook chemobehandelingen doorstaan en leren lopen met een wandelstok. “Een tweede kans om te leven”, aldus de actrice zelf.

Vechten voor haar zoon

Voor haar zoontje Arthur( (10) blijft Selma vechten. “Dit is het. Het enige leven dat we krijgen. Mijn ziekte is geen tragedie en ik heb mezelf beloofd: ‘je gaat leven op een manier die een voorbeeld zal zijn voor jezelf en je zoon,'” hoor je Blair zeggen in de trailer.

Bekijk hieronder de trailer. De documentaire is in oktober te zien op streamingdienst discovery+ en in een aantal geselecteerde bioscopen. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Selma Blair (@selmablair)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress