Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Verbijstering om ‘aanslagtheorieën’ Lange Frans: rapper neemt omstreden uitspraken niet terug

Verbijstering om ‘aanslagtheorieën’ Lange Frans: rapper neemt omstreden uitspraken niet terug

Verbijstering om ‘aanslagtheorieën’ Lange Frans: rapper neemt omstreden uitspraken niet terug

De podcast van Lange Frans (39) heeft heel wat boze tongen losgemaakt. Hij ging hierin het gesprek aan met ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard (53) en deed een aantal bizarre uitspraken. Zo hadden de twee het openlijk over een aanslag op onder meer premier Mark Rutte (53). Maar hoe omstreden de woorden van de rapper ook zijn, hij neemt ze niét terug.

Uitspraken Lange Frans

In de video die woensdag is verschenen, neemt het gesprek tussen Lange Frans en Janet een nogal opmerkelijke wending. “Mark Rutte, Geert Wilders, het koningshuis, allemaal”, somt Ossebaard het lijstje publieke figuren op die volgens haar gaan ‘vallen’. “En moeten we dat zelf doen, of gaat er hulp komen?”, reageert Frans.

Karma

“Wij kunnen dit niet alleen”, antwoordt Ossebaard. “Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen, ik wil graag mijn karma schoon houden.” Volgens Frans zijn zijn schietkunsten toereikend, maar “het is alleen dat mijn hoofd zegt van wacht even, ik hou van mijn nachtrust.” “Dat betekent wel dat we hulp nodig hebben”, concludeert Ossebaard.

De tekst gaat verder onder de video.

‘Doodeng’

Het clipje werd massaal gedeeld op Twitter. “Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng”, schrijft Gert-Jan Segers (CU) op Twitter in reactie op het gesprek tussen de rapper en Ossebaard, die een aantal documentaires maakte waarin ze complottheorieën over de coronacrisis ontvouwt. “Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie van Lange Frans en Ossenbaard”, reageert ook Pieter Omtzigt (CDA).

‘Clowns’

Ook BN’ers hebben verbijsterd gereageerd op het clipje. Tim Hofman vindt het een “hallucinant gesprek” tussen de twee en noemt Lange Frans en Ossebaard “clowns”. Regisseur Martin Koolhoven reageert met “dit begint gevaarlijke vormen aan te nemen.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Strafbaar?

Volgens strafrechtadvocaat Sébas Diekstra moet onderzocht worden of Frans en Ossebaard zich schuldig maken aan een strafbaar feit. “De uitlatingen in deze video zouden voldoende aanleiding moeten geven voor het Openbaar Ministerie om een oriënterend onderzoek te starten”, legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. Collega Peter Schouten stelt tegenover de krant dat de uitspraken niet zozeer strafbaar zijn, maar dat de twee wel een onderzoek naar haatzaaien kunnen verwachten.

Reactie Lange Frans

Hoewel Lange Frans zich heel wat woede op de hals heeft gehaald met zijn omstreden uitspraken, blijft hij bij zijn woorden. “Lieve mensen, allereerst ontzettend bedankt voor het kijken naar de nieuwe podcast”, reageert Lange Frans in een video op Instagram. “Bijna 100.000 views binnen 24 uur. En naast de overweldigende hoeveelheid positieve berichten zie ik ook wat er gebeurt in de media en in politiek Den Haag als je praat over het laten vallen van politieke personen.”

Lees ook
Premier Rutte na overlijden moeder: ‘Ik kan niet op dat moment mijn taak neerleggen’

‘Hulp van buitenaf nodig’

“Als Janet vertelt dat ze naar Trump mailde of hij alsjeblieft Nederland niet wil vergeten, dan komt dat wel ergens vandaan”, stelt Frans. “Wij zijn van mening dat de top van de Nederlandse politiek zo corrupt is dat wij hulp van buitenaf nodig hebben om hier een frisse start te kunnen maken.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

statement

Een bericht gedeeld door Lange Frans (@langefrans) op

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram