Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Aangifte van verkrachting gedaan tegen zanger Danny de Munk

Aangifte van verkrachting gedaan tegen zanger Danny de Munk

Aangifte van verkrachting gedaan tegen zanger Danny de Munk

Eind mei heeft een vrouw aangifte van verkrachting gedaan tegen Danny de Munk (52), meldt De Telegraaf. De vrouw en Danny werkten met elkaar samen bij de musical Ciske de Rat, waarin de zanger de hoofdrol speelde. 

Danny de Munk verkrachting

De zedenpolitie van de eenheid Zeeland-West-Brabant doet onderzoek naar een aangifte van verkrachting tegen Danny de Munk. De vrouw, die de aangifte heeft gedaan, heeft in 2007 en 2008 veel samengewerkt met de zanger achter de schermen bij de musical Ciske de Rat.

Volgens De Telegraaf vertelt de vrouw in de aangifte uitgebreid over hoe zij tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan. Volgens het Wetboek van Strafrecht worden dergelijke handelingen ‘aangemerkt als verkrachting’. Meer details geeft De Telegraaf niet.

Royce de Vries, de advocaat van Danny, benadrukt dat de zanger ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. “Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen”, laat Royce weten in een statement.

Lees ook
Danny de Munk beschuldigd van vreemdgaan en drugsgebruik

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Richard van der Weide, de advocaat van de vrouw, stelt “dat zij geen enkel ander belang met de aangifte heeft dan uiting te geven aan een ingrijpend strafbaar feit dat haar indertijd is overkomen en waarvan zij nog steeds de gevolgen ondervindt.” De vrouw vertrouwt op een positieve afloop.

De vrouw besloot uiteindelijk 15 jaar later aangifte te doen vanwege de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de zanger. Yvonne Coldeweijer Danny de Munk beschuldigd van vreemdgaan en drugsgebruik. Ook zou er sprake zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zanger ontkende dat toen stellig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Brunopress