Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Aangifte gedaan tegen Ali B, management ontkent: ‘Nooit misbruik gemaakt van zijn positie’

Aangifte gedaan tegen Ali B, management ontkent: ‘Nooit misbruik gemaakt van zijn positie’

Aangifte gedaan tegen Ali B, management ontkent: ‘Nooit misbruik gemaakt van zijn positie’

Er is op dit moment een heleboel gaande bij The Voice of Holland. Er is namelijk net bekend geworden dat er aangifte is gedaan tegen The Voice-coach Ali B. Dat wordt bevestigd door meerdere bronnen aan RTL Boulevard. De rapper zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Aangifte Openbaar Ministerie

RTL Boulevard laat weten dat het Openbaar Ministerie een aangifte heeft ontvangen van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Meerdere bronnen bevestigen dat het om een aangifte tegen rapper Ali B gaat.

De advocaat van Ali B wilde niet reageren. Het management van de 40-jarige rapper liet zaterdagochtend in een verklaring weten dat Ali B alle aantijgingen ontkent.

Verklaring SPEC

Ali B heeft ‘nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen’. Dat bericht plaatste het management van de coach van The Voice of Holland en The Voice Kids zaterdag op Instagram in reactie op de berichtgeving over een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjacht. SPEC laat weten het onderzoek “met vertrouwen” af te wachten.

Jeroen Rietbergen stapt op bij The Voice

BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman zegt “tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice”.

Volgens de omroep erkent bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen en legt hij per direct zijn werk neer. Rietbergen is volgens BNNVARA niet de enige betrokkene: “Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.”

De uitzending van BOOS over The Voice is donderdag te zien. Bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland is aangifte gedaan tegen iemand die “gerelateerd is” aan de talentenjacht. Het is dus net bekend geworden dat het gaat om Ali B.

Lees ook
The Voice of Holland tijdelijk van de buis vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Verklaring RTL

“Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren”, liet RTL zaterdagochtend in een verklaring weten. “De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.” Ook Talpa liet weten zich bij dit statement aan te sluiten.

Bron: ANP, Instagram, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress