Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 20 jaar na crash nieuwe onthulling in biografie over Aaliyah: ‘Zangeres weigerde in vliegtuig te stappen’

20 jaar na crash nieuwe onthulling in biografie over Aaliyah: ‘Zangeres weigerde in vliegtuig te stappen’

20 jaar na crash nieuwe onthulling in biografie over Aaliyah: ‘Zangeres weigerde in vliegtuig te stappen’

Zangeres Aaliyah, was een 90’s fenomeen, maar werd slechts 22 jaar oud. In 2001 kwam ze om het leven bij een vliegtuigcrash in de Bahama’s. Deze maand, precies twintig jaar na het tragische ongeluk, verschijnt een nieuwe biografie over de muzikante, met daarin enkele nieuwe, opvallende onthullingen.

Slapend vliegtuig ingedragen

Zo zou Aaliyah hebben geweigerd om het vliegtuig in te stappen en vervolgens, na het nemen van een slaappil, slapend het toestel zijn ingedragen. Dat beweert een ooggetuige in het nieuwe boek over de zangeres, Baby Girl: Better Known as Aaliyah van Kathy Iandoli.

Ooggetuige aan het woord

Kingsley Russell was nog maar dertien jaar toen hij een extra zakcentje verdiende door de bagage van Aaliyah en haar team te sjouwen toen zij voor opnames van een videoclip op de Bahama’s waren. Dat vertelt hij in het boek, dat nu al te reserveren is bij partijen als Bol.com en Amazon. De moeder van de tiener was de chauffeur van de zangeres, en hij reed mee toen zij naar het vliegveld werd gebracht.

Aaliyah vond toestel te klein

Volgens Russell weigerde Aaliyah in het vliegtuig te stappen toen ze zag hoe klein dat was. Ze zou uit protest weer in de auto zijn gaan zitten en gezegd hebben dat ze hoofdpijn had en wilde slapen. Daarop kreeg ze een slaappil. Toen ze eenmaal sliep, zou iemand van haar team haar het vliegtuig in hebben gedragen, zo verklaart Russell volgens The Daily Beast in het boek.

Oorzaak crash

Uit onderzoek naar de crash waarbij Aaliyah en acht anderen omkwamen bleek dat het vliegtuig zo’n driehonderd kilo overladen was. Ook was er één passagier te veel aan boord en had de piloot, die sporen van alcohol en cocaïne in zijn bloed had, geknoeid met zijn papieren.

Lees ook
Remember JoJo? Schokkend interview onthult hoe haar platenlabel de kindster bijna kapotmaakte

Carrière

Aaliyah werd vooral bekend van de hits More Than A Woman, Try Again, We Need a Resolution en Rock The Boat. Dat laatste nummer was het lied waarvoor zij en haar crew een clip opnamen op de Bahama’s. Ook speelde ze in de actiefilm Romeo Must Die. Aaliyah won enkele grote muziekprijzen tijdens haar korte carrière.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aaliyah Haughton (@aaliyah)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aaliyah Haughton (@aaliyah)

Bron: ANP | Beeld: ANP