Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > 6x hele makkelijke trucs om geld over te houden aan het eind van de maand

6x hele makkelijke trucs om geld over te houden aan het eind van de maand

6x hele makkelijke trucs om geld over te houden aan het eind van de maand

Wil je geld besparen, zodat je geld overhoudt voor leuke dingen? Dat kan heel simpel met deze tips!

Lunch meenemen

Elke ochtend een croissant halen bij de bakker onderweg naar werk, of lunchen buiten de deur… Dat kan na een tijdje flink oplopen zonder dat je het doorhebt.

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Houd netjes bij wat je uitgeeft. Doe dit door het op te schrijven in een notitieboekje of download een app. Zo kun je met de app ‘mijn huishoudboek’ een handig overzichtje maken van je inkomsten en (geplande) uitgaven.

Kledingruil

Zin om te shoppen? Je vriendinnen waarschijnlijk ook. Organiseer een kledingruil! Zo hangt er bij jou weer iets nieuws in de kast en hebben vriendinnen plezier van jouw kleding, zonder dat je geld hebt uitgegeven.

Doei sportabonnement

Je hoeft niet per se naar de sportschool om te sporten. Veel krachttrainingsoefeningen kun je namelijk makkelijk thuis uitvoeren (in de keuken, met een stoel of bij de trap) of in een speeltuin, dat maakt een sportschoolabonnement overbodig.

Lees ook
Geluk zit volgens deze professor niet in geld of liefde, maar in iets heel anders

Boodschappenlijstje

Bespaar op boodschappen door goed en georganiseerd inkopen te doen. Zo belandt er niet meer in je mandje dan de bedoeling was. Maak thuis een lijstje met wat je écht nodig hebt en spreek af met jezelf dat je alleen dát mag kopen. En eet een boterham van tevoren. Zo voorkom je dat je honger hebt in de supermarkt en daardoor nog meer eten koopt.

Komt dat zien, komt dat zien!

Geld verdienen en een opgeruimd huis? Marktplaats is je vriend. Verkoop wat je al jaren niet meer gebruikt. Daar maak je een hele hoop anderen mensen blij mee en je verdient er ook nog iets mee. Of verkoop je spulletjes eens op een rommelmarkt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages