Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Huishoudboekje van Maud (35): ‘Roy en ik letten eigenlijk nooit op prijzen’

Huishoudboekje van Maud (35): ‘Roy en ik letten eigenlijk nooit op prijzen’

Huishoudboekje van Maud (35): ‘Roy en ik letten eigenlijk nooit op prijzen’

Iedere week deelt een lezeres haar huishoudboekje. Dit keer is het de beurt aan Maud (35) om te laten zien waar ze het van doet.

Huishoudboekje van…

Naam: Maud (35), online marketeer (36 uur)
Getrouwd met Roy (40), bankier (40 uur)

Netto-inkomsten

Salaris Maud € 3.250
Salaris Roy € 6.250

TOTAAL€ 9.500

Uitgaven

Hypotheek € 265
VvE-bijdrage € 145
Gas, water, licht € 140
Zorgverzekering € 350
Overige verzekeringen € 50
Boodschappen € 250
Kleding € 850
Auto (incl. brandstof) € 210
Openbaar vervoer € 25
Internet en televisie € 55
Abonnementen € 30
Schoonmaakster € 72
Uit eten en leuke dingen doen € 1.500
Vakanties € 1.500
Sparen € 4.000

TOTAAL € 9.442

Sparen en schulden

Spaarrekening € 235.000
Beleggingsrekening € 21.000

Wat een bak geld komt er elke maand binnen, zeg. Maakt geld je gelukkig?

“Ik besef dat we het financieel echt heel goed hebben. Daar ben ik ook dankbaar voor. Geld an sich maakt natuurlijk niet gelukkig, maar het is wel makkelijk. Roy en ik geven graag geld uit aan luxe vakanties. We gaan vier à vijf keer per jaar. Maar ook zijn we dol op etentjes en kleding. We letten eigenlijk nooit op prijzen. Ik ben gek op schoenen van Christian Louboutin. Daar leg ik met gemak een paar honderd euro voor neer. En als we op vakantie gaan willen we graag in bijzondere hotels overnachten. Afgelopen januari zijn we twee weken naar Zuid-Afrika geweest. Dan zitten we in een prachtige lodge met uitzicht op het natuurreservaat. Dat de kamer 350 euro per nacht kost, is dan niet belangrijk. En vorig jaar zijn we getrouwd. We hebben eerst heerlijk geluncht in een sterrenrestaurant en daarna gingen we op huwelijksreis naar de Seychellen. Die vakantie kostte ons 15.000 euro.”

Die spaarpot zit lekker vol en jullie hypotheeklasten zijn extreem laag. Wat gaan jullie doen met al dat spaargeld?

“Wij wonen samen in mijn appartement van 78 vierkante meter in Amsterdam. Roy had een eigen huis en heeft dat met een flinke overwaarde verkocht. Mijn appartement kocht ik tien jaar geleden voor 175.000 euro. Vorig jaar kon ik de hypotheek oversluiten. In plaats van 5,4 procent rente betalen we nu 1,89 procent. En de 15.500 euro die vrijkwam uit het spaardeel heb ik gebruikt om extra af te lossen. Er zit nu een hypotheek van 158.000 euro op het appartement en de getaxeerde waarde is inmiddels 400.000 euro. Amsterdam, hè.”

Stad uit

“We verwachten binnenkort ons eerste kindje. We willen wel graag wat groter wonen, maar in Amsterdam is dat nog niet zo eenvoudig. Daarom kijken we nu naar plekken net buiten de stad. Mijn appartement houden we dan aan voor de verhuur. Een huis rond de 600.000 euro vind ik een mooi bedrag. Van Roy mag het overigens nog wel wat meer kosten, hoor. Maar dat staat me dan toch tegen. Het huis moet ook nog ingericht worden. Dat gaat Roy doen. Hij heeft er meer kijk op dan ik. Maar hij heeft nogal een dure smaak, dus ik houd mijn hart vast. Als het zover is, geef ik hem wel een budget mee. Anders loopt het de spuigaten uit. Roy is van huis uit gewend het financieel heel goed te hebben. Ik niet.”

Lees ook
Huishoudboekje van Marianne (48): ‘Leonie en ik zijn getrouwd maar houden onze financiën gescheiden’

Uit wat voor gezin kom jij dan?

“We waren niet arm, maar ook niet rijk. Toen ik Roy zes jaar geleden leerde kennen reageerde mijn omgeving wel verbaasd. Ik ging opeens eten in sterrenrestaurants en werd verwend met mooie cadeaus. Vooral mijn tweelingzus had het daar wel wat moeilijk mee. Ze vond dat ik veranderd was. Inmiddels is dat niet meer zo, hoor. En heel eerlijk: ik heb altijd wel van een luxe leven gehouden, maar ik kon het eerder nooit betalen. Door mijn relatie met Roy kan ik me deze levensstijl nu wel permitteren.”

Schud je vaste lasten eens los

Ben je nieuwsgierig of je kunt besparen op je verzekeringen, energie, leningen en hypotheek? De specialisten van vergelijkings- en adviesplatform Independer helpen je graag. Ze hebben samen met Flair een pagina gemaakt met tips waarmee je je administratiemap eens goed uit kunt schudden. 

Het hele interview lees je in Flair 20-2020. Deze ligt t/m 19 mei in de (online) schappen. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar info@reneelamboo.nl.

Tekst: Sasja Gerritsen en Renée Lamboo | Beeld: iStock