Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Ik kan wel koken, maar verzinnen wát, dat vind ik het lastigst’

Hap Slik Zeg: ‘Ik kan wel koken, maar verzinnen wát, dat vind ik het lastigst’

Hap Slik Zeg: ‘Ik kan wel koken, maar verzinnen wát, dat vind ik het lastigst’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Robin (29).

Wie

Naam: Robin (29)
Woont samen met: Steffe (30)
Beroep Robin: advocaat
Beroep Steffe: locatie-verantwoordelijke BSO
Geeft uit aan boodschappen: € 300 per  maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 70 per maand

Deze week op het menu

Maandag: zalm, boontjes en rijst met citroengras
Dinsdag: tomatensoep met paprika en ui
Woensdag: wraps met kip, sla, paprika, mais en tomaat
Donderdag: orzo met courgette, tomaat, paprika, champignons, lente-ui, knoflook, mozzarella en bouillon
Vrijdag: falafelballetjes met humus en gebakken aardappels, plus een salade
Zaterdag: udonnoedels met kip, komkommer, champignons, gember, knoflook en ui
Zondag: verse pizza met tonijn

Hap Slik Zeg

“Doorgaans ben ik om half negen op kantoor en ga ik niet voor half zeven naar huis. Ik werk gemiddeld vijftig uur per week, maar er zitten uitschieters van zestig tussen. Ik waardeer het in drukke tijden des te meer dat Steffe kookt. Soms ben ik tot zo laat bezig, dat hij alvast eet. Zelf vergeet ik dan te eten. Bestellen doe ik nooit, want ik eet graag gezond. Elke keer weer sushi of pizza naar de zaak laten komen, dat voelt niet goed. Ik ben bovendien een beetje ‘smetvrezerig’ en vertrouw de keukens van afhaaltoko’s niet zo. Vakanties zijn daardoor op culinair gebied best een uitdaging. Tijdens onze reizen door Sri Lanka en Thailand heb ik drie weken op droge rijst, gekookte groenten, fruit en blikvoer geleefd. De rest durfde ik niet aan, omdat ik bang was dat het verkeerd zou vallen. Zonde natuurlijk, want je kunt in Azië superlekker eten. Ik ben in elk geval niet ziek geworden. Steffe ironisch genoeg ook niet, terwijl hij nergens op heeft gelet.”

Uitkomst

“De afgelopen maanden heb ik bijna alleen maar thuisgewerkt, dus ik moest eraan geloven: koken. Het is bij mij geen kwestie van veel of weinig tijd hebben, het is altijd een noodzakelijk kwaad. Ik heb hiervoor zeven jaar alleen gewoond, dus het is niet dat ik het niet kan. Verzinnen wát ik ga maken, vind ik het lastigst. Zeker als je je vleesconsumptie probeert terug te dringen en niet overal kant-en-klare vleesvervangers bij wilt eten, moet je creatief zijn. Hello Fresh vind ik echt een uitkomst. Ik kies een vegetarische box – meestal dan, want die kan ik niet altijd aan Steffe verkopen – en de recepten en bijbehorende ingrediënten worden afgeleverd bij ons thuis. Zo hoef ik niet meer besluiteloos door de supermarkt te dwalen én ik heb precies genoeg voor twee personen, dus ik gooi nooit iets weg. Ik haal er zo veel inspiratie uit, dat ik ook periodes niet bestel en eerdere gerechten stiekem namaak.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Ik kan niet begrijpen dat mensen doen aan meal prepping’

Melige hap

“Ik ga niet wekelijks, maar een hapje eten met vriendinnen vind ik erg gezellig. De ene keer kiezen we sushi, de andere keer gaan we voor tapas. The Streetfood Club in Utrecht en 3 Keuken & Bar in Oudewater zijn aanraders. Daar hoef je niet één gerecht te kiezen, maar kun je verschillende hapjes proberen. Het eten ziet er lekker luxe uit, daar houd ik van. Ik ben eraan gewend geraakt, want voor mijn werk kom ik veel in chique restaurants. Het leuke daaraan is dat je kennismaakt met bijzondere dingen waarmee je anders niet zo snel in aanraking komt, zoals oesters. Het minder leuke: we eten vaak volgens een vast menu, en op de een of andere manier weten ze altijd een kwakje aardappelpuree in het hoofdgerecht te fietsen. Ineens wordt het zo’n vieze, melige hap. Zie dan je gezicht maar eens in de plooi te houden, want je wilt niet voor lul staan waar de klant bij is.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 32-2020. Deze editie ligt t/m 11 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock