Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Een man met een koksopleiding is handig, maar dan moet hij er wel zíjn’

Hap slik zeg: ‘Een man met een koksopleiding is handig, maar dan moet hij er wel zíjn’

Hap slik zeg: ‘Een man met een koksopleiding is handig, maar dan moet hij er wel zíjn’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Anouk (29).

Wie

Naam: Anouk (29)
Woont samen met: Eljon (34) en Milou (1,5)
Beroep Anouk: customer service coördinator
Beroep Eljon: eigenaar eetcafé
Geeft uit aan boodschappen: € 750 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 250 per maand

Deze week op het menu

Maandag: wraps met gehakt, maïs, guacamole, paprika en ui
Dinsdag: biefstuk met boterhammen, jus en salade
Woensdag: ragoutpasteitje
Donderdag: lamskoteletjes en worst van de barbecue, salade en brood met smeersels
Vrijdag: andijviestamppot met aardappelen en spek
Zaterdag: wilde-zalmfilet met broccoli en gebakken aardappels
Zondag: sushi

“Mijn man en ik gingen een tijd lang vier keer per week uit eten. We hebben allebei affiniteit met de horeca; hij heeft een eetcafé in Den Haag, ik heb altijd bijbaantjes in restaurants gehad. Ik houd het meest van de Aziatische keuken. Twee jaar geleden gingen we naar Thailand op vakantie. Het hotel waar we verbleven, tipte een restaurant twee straten verderop. Het zag er op het eerste gezicht niet heel schoon uit – voor ons lastig, omdat het zowel op de zaak als in onze eigen keuken nagenoeg steriel is. Maar wat heeft die tent ons positief verrast. Ik was destijds zwanger van Milou, wat alle geuren en smaken extra intens maakte. Dat kan misselijkmakend werken, zoals bij de open riolen in de stad het geval was, maar nu pakte het goed uit. Op dat houten krukje in Bangkok at ik de allerlekkerste kip-cashew.”

Geen masterchef

“Eigenlijk ben ik pas begonnen met koken sinds onze dochter is geboren. Ik vind het belangrijk dat zij genoeg gezonde dingen binnenkrijgt. Hoewel ik sinds het uitbreken van het coronavirus meer tijd heb om te koken en nieuwe recepten uit te proberen, vind ik er nog steeds weinig aan. Als ik een dag heb gewerkt, flans ik het liefst snel iets simpels in elkaar. Pasta met garnalen, spinazie, room, cherrytomaatjes, knoflook en ui, bijvoorbeeld. Ik ben geen masterchef, maar kan wel íéts in de keuken. Meestal bewaar ik een bordje voor Eljon. Hij is over het algemeen laat thuis, dan is het fijn als hij alleen iets hoeft op te warmen. Toch brengt hij het meestal eerst nog uitgebreid op smaak en zit hij uiteindelijk lekkerder te eten dan wij. Het kan heel handig zijn, een man met een koksopleiding. Maar dan moet hij er wel zijn om die in praktijk te brengen, haha.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Mijn lichaam gaat gewoon lekkerder op gezond voedsel’

Missie

“Ik mag dan niet graag in de keuken staan, ik houd wel van gevarieerd eten. De ene keer maak ik Hollandse kost, de andere keer ga ik voor een oosters gerecht of Griekse moussaka. Eten was vroeger bij ons thuis altijd al heel belangrijk. Het moest naast gezond ook lekker zijn, iets om van te genieten. Met speciale gelegenheden, kerst of zo, pakte mijn vader groots uit. Dan was hij een hele dag bezig en kon hij met een complete Indische rijsttafel op de proppen komen. Verder kookte mijn moeder. Niets haalt het bij haar andijviestamppot. Het geheim zit ‘m geloof ik in de soort aardappels. Ze gebruikt bovendien alleen verse producten. Ik maak me er te makkelijk vanaf, daarom smaakte hij vrijdag bij lange na niet hetzelfde. Misschien kan ik daar een missie van maken tijdens deze coronatijd: dat ik de moeite neem om het spek bij de slager te halen en alle groenten zelf te snijden in plaats van kant-en-klare zakjes te kopen.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 26-2020. Deze editie ligt t/m 30 juni in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock