Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Tussen wat Remon en ik lekker vinden, zat in het begin een groot verschil’

Hap Slik Zeg: ‘Tussen wat Remon en ik lekker vinden, zat in het begin een groot verschil’

Hap Slik Zeg: ‘Tussen wat Remon en ik lekker vinden, zat in het begin een groot verschil’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Ilse (29).

Wie

Naam: Ilse (29)
Woont samen met: Remon (39) en Mees (10 maanden)
Beroep Ilse: coördinator klantenservice
Beroep Remon: manager bedrijfsvoering
Geeft uit aan boodschappen: € 600 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 80 per maand

Deze week op het menu

Maandag: pizza prosciutto
Dinsdag: wraps met kip, paprika en champignons
Woensdag: vissticks met rodekool
Donderdag: pasta met zalm, gamba’s, paprika, tomaat, courgette en ui
Vrijdag: gehakt in bladerdeeg met snijbonen en gebakken aardappels
Zaterdag: verse tonijnsteak met sperziebonen
Zondag: babi ketjap

Hap Slik Zeg

“Ik was achttien toen ik uit huis ging en met een vriendin ging samenwonen. Veel geld voor boodschappen had ik niet, dus ik moest creatief zijn. Vaak keek ik wat er nog in huis was en flanste ik van wat bij elkaar gesprokkelde ingrediënten een avondmaaltijd in elkaar. Nog steeds ben ik daar heel handig in. Ik vind koken leuk, ook als ik weinig tijd heb. Het hoeft helemaal niet lang te duren, dus haast is wat mij betreft geen excuus om ongezond te eten. Pasta pesto, een van mijn lievelingsgerechten, is zo klaar. Verse pasta hoeft maar heel even te koken. Spinazie wokken duurt ook niet lang. Gooi er wat geitenkaas en pestosaus bij en je zit met vijf minuten aan tafel. Bij de snackbar sta je langer in de rij, hoor.”

Snot uit pot

“Tussen wat Remon en ik lekker vinden, zat in het begin een groot verschil. Ik lust eigenlijk alles, hij houdt meer van groente, vlees en aardappelen. Of nou ja, maak daar maar vlees en aardappelen van. Bij een gerecht móét vlees of vis zitten. ‘Anders is het vlees noch vis,’ grapt hij dan. De groenten mogen wat hem betreft achterwege blijven. Toen ik Remon leerde kennen, at hij alleen maar champignons en doperwten uit pot, verder moest hij niets van groenvoer hebben. Een lap biefstuk en kant-en-klare aardappelpuree erbij, spannender dan dat werd het niet. Ik dacht een keer indruk op hem te maken door precies dat gerecht voor hem te koken, maar dan lekkerder – met verse groenten en zelfgemaakte puree. Missie niet geslaagd, want hij verkoos die snot uit pot boven mijn heldergroene erwten. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en zijn onze smaken meer naar elkaar toe gegroeid. Hij krijgt nog steeds één keer per week die chemische erwten, maar lust nu ook wel veel andere dingen. Ik vind het belangrijk dat hij groenten eet, want mannen gaan toch eerder dood dan vrouwen en we schelen al tien jaar. Straks zit ik twintig jaar in mijn eentje op de bank.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Door mijn werk leer ik veel over voeding’

Oude besjes

“Mijn moeder maakt de lekkerste appeltaart van iedereen. Het geheim zit ‘m in de rozijnen, die ze in rum laat weken. Eens in de drie maanden bakt ze zo’n taart voor de eenzame ouderen in het dorp. Met de buren nodigen we die een paar keer per jaar bij ons thuis uit voor een kop koffie en een stuk gebak. Het is fijn als je op je oude dag nog zelfstandig kunt wonen, maar je hebt bij lange na niet zo veel aanspraak als in een verzorgingstehuis. Regelmatig zagen we er een aantal met hun rollator voorbij wandelen. Alleen. Toen besloten we ze in één huis in contact te brengen met leeftijdsgenoten. Het is zo leuk te zien hoe ze daarvan opfleuren. Remon doet het altijd goed bij de oudjes. Er komen dan ook vooral vrouwen. Maar ja, zoals ik al zei: mannen gaan eerder dood.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 23-2020. Deze editie ligt t/m 9 juni in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Foto: iStock