Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Als we twee keer per week zelf in de keuken staan, is het al veel’

Hap Slik Zeg: ‘Als we twee keer per week zelf in de keuken staan, is het al veel’

Hap Slik Zeg: ‘Als we twee keer per week zelf in de keuken staan, is het al veel’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Jorinca (25).

Naam: Jorinca (25)
Woont samen met: Leon (30)
Beroep Jorinca: intercedent
Beroep Leon: interieurbouwer
Geeft uit aan boodschappen: € 200 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 50 per maand

Deze week op het menu

Maandag: mie met kip en roerbakgroenten
Dinsdag: noedels met kip en roerbakgroenten
Woensdag: boerenkool met rookworst
Donderdag: andijviestamppot met spekjes
Vrijdag: pannenkoeken
Zaterdag: pizza salami
Zondag: Big Mac-menu

“Afgaande op mijn avondmaaltijden van deze week lijkt het of ik heel ongezond eet, maar het valt echt mee. Toevallig hadden we al heel lang geen pannenkoeken meer gegeten, dus dat wilden we weer eens doen. Net als vroeger, met een dikke laag basterdsuiker en stroop erop. En die McDonald’s van zondag was de schuld van mijn zusje. Zij heeft ons overgehaald om mee te gaan. Al was daar weinig voor nodig, want we hadden niets in huis. Over het algemeen neig ik meer naar verantwoorde voeding. Niet omdat ik op mijn gewicht moet letten of omdat ik heel erg met mijn gezondheid bezig ben, ik voel me er gewoon lekkerder bij.”

Jaloerse vriendinnen

“’s Ochtends ontbijt ik standaard met een smoothie of açaibowl. Daar doe ik melk, magere kwark of magere yoghurt in, plus wat diepvriesfruit, muesli en een banaan. Mijn lunch bestaat doorgaans uit rijstwafels met kipfilet, leverworst of humus en zongedroogde tomaten. Ik houd helemaal niet van zoetigheid. Waarschijnlijk ben ik één van de weinigen die nooit een hele reep chocola in één keer opeet. Ik neem twee stukjes en meer niet, anders word ik kotsmisselijk. Je zult me ook nooit een zak chips zien opentrekken. Ik grijp eerder naar een boterham met vleeswaren, of één met kaas en tomaat. Vriendinnen zijn er jaloers op. Voor de zoetzure winegums van Red Band maak ik soms een uitzondering, maar vreetbuien heb ik niet. Tenzij ik onbeperkt sushi ga eten – het lekkerste wat er is – dan kan ik weleens een ronde of twee te laat stoppen. De laatste tijd halen mijn vriendinnen en ik, om ons tegen onszelf in bescherming te nemen, alleen nog maar af. Dat is een stuk goedkoper, terwijl het net zo gezellig is.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Ik proef alles, behalve dingen die net nog bewogen hebben’

Vonken

“Leon en ik hebben allebei echt een ontzettende hekel aan koken. Er gaat een hoop tijd in zitten, en voor mijn gevoel is het resultaat altijd minimaal. Laatst zette ik iets met aluminiumfolie in de magnetron en vlogen er allemaal vonken vanaf, dus ik kan me er ook beter niet aan wagen. Als we twee keer per week zelf in de keuken staan, is het al veel. Op woensdag eten we bij m’n moeder, op donderdag bij m’n vader. De dinsdagen eet Leon bij een vriend van hem. Ik neem dan niet de moeite om een serieus avondmaal voor mezelf in elkaar te flansen. Vaak warm ik een kant-en-klaar soepje op of bak ik een omelet. In het weekend halen we meestal iets af, een pokébowl of patat. De overige dagen koken we iets makkelijks: aardappels, vlees en groenten, een broodje gezond of een tosti. Onlangs maakte ik wel een saotosoep met rijst, kip, ei, taugé, gedroogde uitjes en soepgroenten die erg goed was gelukt. Het recept is makkelijk, het gerecht vult en het staat zo op tafel – ideaal voor mensen die zich er graag makkelijk van afmaken. Zoals wij.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 16-2020. Deze editie ligt t/m 21 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock