Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Soms moet ik oppassen dat ik niet doorsla in dat gezonde leven’

Hap slik zeg: ‘Soms moet ik oppassen dat ik niet doorsla in dat gezonde leven’

Hap slik zeg: ‘Soms moet ik oppassen dat ik niet doorsla in dat gezonde leven’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Linda (36).

Naam: Linda (36)
Woont samen met: Pieter (34), Liv (10) en Jackson (4)
Beroep Linda: accountspecialist
Beroep Pieter: hr-adviseur
Geeft uit aan boodschappen: € 480 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 40 per maand

Deze week op het menu

Maandag: Spruitenstamppot met kipdijfilet
Dinsdag: Filetlapjes met broccoli en aardappels
Woensdag: Kidneybonenschotel met tartaar, mais en paprika op volkoren wraps
Donderdag: Pasta-pesto met hüttenkäse, kipfilet, cherrytomaten en spinazie
Vrijdag: Patat met een frikandel
Zaterdag: Ossenhaaspuntjes met sperziebonen en aardappels
Zondag: Pasta carbonara met spekjes, ei en Parmezaanse kaas, plus een salade

“Vroeger dacht ik nooit na over wat ik at, als het maar lekker en makkelijk was. Ik frituurde graag. Dat is me eens heel duur komen te staan. Ik ging naar de schuur om de frituurpan te halen. Terwijl ik ’m optilde en wegliep, morste ik een beetje vet op de grond. Ik gleed uit en viel met pan en al achterover. Wat ik die dag aanhad, heb ik moeten weggooien. Suède schoenen, ik weet het nog precies. Tegenwoordig eet ik een stuk gezonder. Sinds de kinderen wat ouder zijn en ik tijd heb om fanatiek te sporten, leven we bewuster. Het werd tijd, want mijn kookkunsten van daarvoor sloegen nergens op. Ik kook nu niet meer uit pakjes en zakjes, maar gebruik meer verse ingrediënten. Wil ik ergens toch extra smaak aan geven, dan doet een bouillonblokje bij de rijst of een scheutje sojasaus over de groenten wonderen. Elke week probeer ik andere dingen uit. Eenvoudig is het niet, gezonde recepten vinden die je ook aan kinderen kunt voorschotelen, maar het gaat steeds beter. Ik zal waarschijnlijk nooit iemand worden die een hapje proeft en direct weet wat een gerecht nog nodig heeft. Toch was de spruitenstamppot die ik maandag maakte een groot succes. Ik was blij verrast. Dat was er bij mij vroeger echt niet in gegaan, hoor. Het geheim zit hem in de kipdijfilet met shoarmakruiden.”

Mama is op dieet

“Soms moet ik oppassen dat ik niet doorsla in dat gezonde leven. Vorige zomer had ik een periode waarin ik bijna helemaal niets lekkers meer at. Ik vond mezelf aan de zware kant en wilde er graag vijf kilo af. Toen dat was gelukt, was ik bang terug te vallen in mijn oude patroon. Als ik dan toch iets ‘slechts’ at, voelde ik me daarna moddervet. Het gekke is dat ik in mijn ‘mollige’ periode – ik was nooit écht dik – zelfverzekerder was dan nu. Hoe meer ik bezig was met hoe ik eruitzag, hoe kritischer ik op mezelf werd. Ik kwam tot inkeer toen ik mijn dochter op een verjaardag hoorde zeggen: ‘Mama is op dieet, die eet nooit snoep.’ Wat ik mezelf aandoe, is tot daar aan toe, maar ik wil mijn kinderen geen complex aanpraten.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Ik eet zeker één keer per week buiten de deur’

Hazelnootschuim

Pieter vindt het – gelukkig – ook onzin. Als ik weer eens zit te klagen, lacht-ie me uit. Ik zeg nu dus gewoon volmondig ‘ja’ als iemand me een stuk hazelnootschuimtaart, mijn favoriet, aanbiedt. Daar mag je me voor wakker maken. Wat ik ook heel lekker vind, is ei met tomatenpuree en ui op brood. Of een bord macaroni met lunchworst, gesmolten kaas en ketchup. Het zijn van die dingen die mijn moeder vroeger vaak maakte. We eten het nog steeds weleens, maar alleen als Pieter weg is. In tegenstelling tot de kinderen vindt hij het namelijk hartstikke vies.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 14-2020. Deze editie ligt t/m 8 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock