Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘In mijn middelbareschooltijd at ik bedroevend slecht’

Hap Slik Zeg: ‘In mijn middelbareschooltijd at ik bedroevend slecht’

Hap Slik Zeg: ‘In mijn middelbareschooltijd at ik bedroevend slecht’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Marly (28).

Wie

Naam: Marly (28)
Beroep: maatschappelijk werker
Geeft uit aan boodschappen: € 400 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 40 per maand

Deze week op het menu

  • Maandag: volkoren penne met vegetarisch gehakt en spaghettigroenten
  • Dinsdag: hetzelfde als maandag
  • Woensdag: hetzelfde als maandag, met verse pastasaus
  • Donderdag: kip met rijst, Aziatische wokgroenten en sesam-sojawoksaus
  • Vrijdag: hetzelfde als donderdag
  • Zaterdag: hetzelfde als donderdag
  • Zondag: pokébowl met kip, rijst, mais, sojabonen, avocado en sojasaus

Hap Slik Zeg

“Mijn weekmenu is, zoals je kunt zien, allesbehalve gevarieerd. Ik ben geen ramp in de keuken, maar koken is nou ook weer geen hobby van me. Als ik op zondag niets bestel, scrol ik weleens door onze ‘recepten-groepsapp’. Hierin zetten mijn vriendinnen nieuwe gerechten die ze geprobeerd hebben en die goed zijn bevallen. Zo maakte ik een keer loempiataart. Leuk, want ik was er zelf nooit op gekomen, en het was hartstikke lekker. Later heb ik ‘m nog eens aan mijn broer en zijn vriendin voorgeschoteld. Die waren ook enthousiast. En verbaasd, want ze weten dat ik niet bepaald een chef-kok ben, haha. Het recept voor Thaise roerbak met zelfgemaakte pindasaus, dat ik op allerhande.nl vond, is ook een succes. De ingrediënten voor de saus – sambal, pindakaas, melk, gembersiroop en ketjap – heeft bijna iedereen wel in huis. Laatst maakte ik daar nog handig gebruik van
tijdens een barbecue. Zelfgemaakt is een stuk gezonder dan de kant-en-klare sauzen uit de supermarkt. Ik kreeg er zelfs een paar complimenten over.”

Lekker met sambal

“Over het algemeen kook ik maar twee keer per week, meestal voor een paar dagen vooruit. Ik heb er geen problemen mee om drie keer achter elkaar hetzelfde te eten. Ik eet eigenlijk bijna altijd pasta, aardappels, (nep)vlees of vis en groenten, maar probeer daarin wel zo veel mogelijk af te wisselen. Het belangrijkste is dat het gezond is, lekker is een bonus. Toevallig heb ik deze week een sausje door m’n wokmaaltijd gegooid, maar doorgaans ben ik met een beetje sambal ook tevreden. Al let ik tegenwoordig wel goed op uit welk potje ik die pak, want de ene soort is de andere niet.”

Lees ook:
Hap Slik Zeg: ‘Door vriendinnen word ik met recht ‘chef magnetron’ genoemd’

Witte bammetjes

“Hoewel ik nog steeds geen culinair type ben, is mijn eetpatroon er sinds mijn middelbareschooltijd aanzienlijk op vooruitgegaan. Als ik er nu aan terugdenk, kan ik er nauwelijks met mijn hoofd bij dat ik zo lang zo bedroevend slecht heb gegeten. Ik begon de dag met een kom yoghurt en muesli. Die van Quaker met pure chocolade – bomvol suiker. In de kleine pauze op school at ik een Liga, in de grote twee witte boterhammen met speculaas. Tussendoor dronk ik twee pakjes Wicky. Had ik zestig cent in mijn portemonnee, dan was een Mars uit de snoepautomaat bijna dagelijkse kost. De kans dat ik niet lustte – of liever: wilde proberen – wat er ’s avonds op tafel werd gezet, was groot. Dus sopte ik drie witte boterhammen in een kom Cup-a-soup of bakte ik een omelet. Van mijn wekelijkse zakgeld kocht ik standaard een grote reep chocola en vaak ook een zak snoep. Die at ik ’s avonds op als ik in bed One tree hill lag te kijken. Ik denk dat mijn stofwisseling toen optimaal was. Daar hoef ik nu niet meer mee aan te komen.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 34-2020. Deze editie ligt t/m 25 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock