Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Zo veel geld zou je volgens experts ‘moeten’ sparen per maand

Zo veel geld zou je volgens experts ‘moeten’ sparen per maand

Zo veel geld zou je volgens experts ‘moeten’ sparen per maand

Geld moet rollen, zeggen wij altijd. Maar even dat etentje daar en dat truitje kopen hier, tikt flink best aan. Hoog tijd om wat meer geld opzij te gaan zetten elke maand. Maar aan welk bedrag moet je daarbij denken?

Je móet natuurlijk helemaal niks. Als jij het elke maand prima redt en niet zo’n behoefte hebt aan een buffer, wie zijn wij dan om te zeggen wat je zou moeten sparen. Wil je toch een spaarpot opbouwen? Dan heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een handige regel waar je je aan kunt houden.

10 procent

Doordat niet iedereen natuurlijk hetzelfde inkomen heeft, is het moeilijk om een vast bedrag als advies te geven. Wel kun je aanhouden: spaar 10 procent van je netto inkomen. Zo is het niet een flinke hap uit wat je te besteden hebt, maar heb je aan het eind van het jaar toch een aardige reserve opgebouwd.

Lees ook
10 bespaartips zodat je geld overhoudt voor Netflix, Videoland, NPO Start Plus én Disney+

Overzicht is key

Vind je dat bedrag toch nog wel wat veel per maand? Niet getreurd, het Nibud heeft ook nog ander handig advies. Door namelijk een overzicht te maken van jouw inkomsten en uitgaven weet je niet alleen hóeveel je elke maand over houdt, maar ook waar je mogelijk op zou kunnen besparen. Dat stukje zou je dan toch weer weg kunnen zetten. Alle kleine beetjes helpen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock