Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Vrienden voor het leven!

Vrienden voor het leven!

Vrienden voor het leven!

Rianne (32) gaat al sinds haar 18e mee als vrijwilliger op het schip van de Zonnebloem. Vanaf het eerste moment op het schip was ze verkocht. “Na zo’n trip heb ik altijd zo’n dertig nieuwe Facebook-contacten erbij van andere vrijwilligers. Sommige contacten verwateren weer, andere worden vriendschappen voor het leven.”

Flair samen met de Zonnebloem

 

“Het voelde als een warm bad”
Rianne gaat naast haar drukke baan als verpleegkundige in de thuiszorg zo’n twee tot drie keer per jaar mee als verzorgend vrijwilliger op een Zonnebloemreis. Ze haalt hier veel voldoening uit mede door de andere vrijwilligers en natuurlijk ook de deelnemers, die ontzettend dankbaar zijn.  Soms is dat een busreis, maar meestal zijn het vaarvakanties, binnen Nederland en vooral naar Duitsland. Binnenkort gaat ze met een groep een paar dagen naar het Formule 1-circuit in Spa-Francorchamps.

“Mijn moeder is al járen vrijwilliger bij de Zonnebloem en ze zei altijd: ‘Kom een keer mee op zo’n vaarvakantie. Ik zie allemaal jonge vrijwilligers daar, dat vind je vast leuk.” Dus toen ik achttien werd, ging ik voor de eerste keer mee. Het was inderdaad ontzettend gezellig en het voelde als een warm bad.”

Zonnebloem Rianne low2

Weg van de dagelijkse sleur
Het voelt voor Rianne elke keer een beetje als vakantie. Even weg van de dagelijkse sleur van huis en werk en lekker ontspannen. “Collega’s in de thuiszorg zeggen weleens dat ze het zo knap van me vinden, dat ik dit naast mijn drukke baan doe. Maar zelf zie ik dat helemaal niet zo.” Rianne kan op deze reizen veel meer tijd voor de vakantiegasten nemen en ze dingen zelf laten doen, terwijl ze het in Nederland vaak snel overneemt in verband met tijdsdruk. “Ik kan ze nu ook extra aandacht geven, in de vorm van een praatje, of door hun haren te krullen of make-up op te doen. En overdag ga ik gezellig met ze het stadje in waar de boot die dag ligt aangemeerd.”

20160819F Zonnebloem Rianne low3

Favoriete vakantiereis
Zelf zegt ze over haar favoriete Zonnebloemreis: “Dit was een elf-daagse vakantie naar het Turkse Bodrum. We hebben daar met de vakantiegasten op een banaan achter een boot gehangen, met dolfijnen gezwommen, en zijn op jeepsafari geweest.

Ik besef heel goed dat als vrijwilligers zoals ik niet zouden meegaan, de deelnemers zo’n reis nooit zouden kunnen maken. Terwijl dat juist alles voor ze betekent. Deze mensen denken hier nog maanden aan terug, zelfs jaren. Zelf houd ik er ook veel waardevols aan over en vriendschappen voor het leven.”

Er kan zoveel meer dan je denkt
Wat betekent voor mensen met een handicap een onvergetelijke dag? Wat levert het op? Samen met vrijwilligers en donateurs van de Zonnebloem kun je dat mogelijk maken! Wil jij net als Rianne vrijwilliger bij de Zonnebloem worden en mensen met een lichamelijke beperking de reis van hun leven bezorgen of wil je de Zonnebloem steunen met een donatie? Klik dan hier.