Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Menstruatiepijn? No way!

Menstruatiepijn? No way!

Menstruatiepijn? No way!

Het is die tijd van de maand. Het enige waar je aan kunt denken is een warm bad en series kijken in bed. Maar in plaats daarvan zit je op kantoor, mét krampen en rugpijn. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Zo blijkt uit recent onderzoek van Flair en Aleve Feminax.

Vrouwen worstelen tijdens hun menstruatie met verschillende klachten en thema’s. Uit onderzoek van Testpanel.nl blijkt bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de vrouwen onzekerder is tijdens that time of the month. Daarnaast zijn ook overmatig bloedverlies en vermoeidheid vervelende stoorzenders rond de menstruatie.

Bloedverlies
Ongesteld zijn is geen pretje. Naast lichamelijke klachten als buikpijn, rugpijn en hoofdpijn is overmatig bloedverlies een veelvoorkomend probleem. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 39% hier last van heeft. Ook geeft 65% van de vrouwen aan eerder vermoeid te zijn tijdens de menstruatie, ook door hevig bloedverlies, en twijfelt 38% soms of de hoeveelheid bloedverlies normaal is.

Onzekerheid
Voel jij je ook weleens onzeker als je ongesteld bent? 55% van de vrouwen kampt hiermee. Daarbij wil 56% van de vrouwen vooral alleen zijn als ze last heeft van menstruatiepijn. Even rust en tijd voor jezelf. De bank, het bed of de warme douche zijn favoriete terugtrekplekjes. Ook zorgt 65% zorgt ervoor dat haar omgeving niets van haar menstruatie merkt. Opvallend is dat 46% aangeeft soms sociale activiteiten af te zeggen.

Ook al ben je volwassen, ook jij kunt soms met vragen zitten. Waarom ben je ongesteld? Wat is de oorzaak van menstruatiepijn? Hoeveel bloed verlies je tijdens je menstruatie en waarom heb jij ook last van rugpijn? Geen paniek. Ook voor zulke vragen, feiten en fabels kun je terecht bij Aleve Feminax.

Aleve Feminax
Aleve Feminax is een pijnstiller die speciaal werkt bij menstruatiepijn zodat je lekkerder in je vel zit tijdens je menstruatie. Typische menstruatiepijnen als hoofdpijn, buikkrampen, rugpijn worden erdoor verlicht. Ook helpt het de bloeding te verminderen.

Wees lief voor jezelf, en kies voor Aleve Feminax als je last hebt van menstruatiepijn. Zo kun je naar die belangrijke afspraak én lekker een avondje stappen met vrienden. Gun jezelf wat verlichting en zorg dat Aleve Feminax in jouw tas zit!

*Bronvermelding: Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.000 vrouwen met menstruatieklachten (18-49 jaar), april 2016. Lees voor gebruik de bijsluiter. Aleve Feminax: naproxen, niet te gebruiken door patiënten die lijden aan ernstige nier- of maagklachten. KOAG NR 80-0616-0967