Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > ZIEN: het verhaal achter deze sms-dienst voor daklozen

ZIEN: het verhaal achter deze sms-dienst voor daklozen

ZIEN: het verhaal achter deze sms-dienst voor daklozen

Stel: je wilt dolgraag je zieke hondje naar de dierenarts brengen, maar er is één groot obstakel. Je hebt geen geld en eigenlijk ook geen dak boven je hoofd.

Flair samen met Vodafone

Voor veel dakloze mensen in Nederland is dit iets waar zij mee worstelen. Want een bestaan op straat is vaak eenzaam, waardoor zij gezelschap zoeken bij een huisdier. Hun maatje! Maar wat nou als die allerliefste viervoeter ineens ziek blijkt te zijn? Dan is daar vaak niets aan te doen, naast hopen dat het snel over gaat. Maar via Street Messenger van Vodafone Foundation wordt daar nu iets aan gedaan. Via de Street Messenger sms-dienst krijgen daklozen via sms of WhatsApp hulp aangeboden, Zoals bijvoorbeeld een behandeling bij de dierenarts.

Een goeie daad

Via de sms-dienst worden daklozen in de buurt geholpen. Want wat blijkt, veel mensen die recent dakloos zijn geworden hebben een telefoon op zak. De Vodafone Foundation zorgt er met Street Messenger voor dat deze groep elke dag via SMS of WhatsApp namens hulpverleners worden geïnformeerd over praktische zaken zoals de openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd. Maar dus ook ondersteuning in de vorm van medische hulp voor een huisdier, een gratis voetbehandeling of nieuwe kleding.

Nieuwjaar SMS-actie

Rond de feestdagen zijn warme berichten, ook voor dakloze mensen, meer dan welkom. Street Messenger heeft een speciaal nummer (06 – 25 12 2016) waarmee je jouw nieuwjaarswens kunt sturen aan dakloze mensen in Nederland. Vodafone zorgt dat je berichtje goed terecht komt bij iemand die jouw warmte heel goed kan gebruiken! Zo kunnen we deze mensen een hart onder de riem steken en een mooi gebaar sturen.

In verschillende opvangcentra worden door Vodafone rond de feestdagen gratis simkaarten met bel- en datategoed uitgedeeld. Zo kunnen de dakloze mensen ook contact opnemen met hulpinstanties, kennissen en familie.

logo vodafone