Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > 6 x energieverantwoord je huis stylen

6 x energieverantwoord je huis stylen

6 x energieverantwoord je huis stylen

Weleens van energiestyling gehoord? Dat is je huis stylish inrichten en tegelijkertijd energie besparen. Een echte win-winsituatie dus, en met deze tips & tricks easy peasy.

Flair samen met Nuon

1. Knus onder een dekentje
Ga voor warme dekens of plaids, bijvoorbeeld van fleece, wol of met nepbont. Lekker warm voor ’s avonds op de bank én een gegarandeerd succes als je kinderen hebt, want wat is er leuker dan films kijken ingepakt in dekens? Ook ideaal voor de slaapkamer: leg hem over het voeteneind en jullie hebben nooit meer koude voeten. En je bespaart energie.

2.Houd vast die warmte
Een tapijt creëert een extra beschermlaag tussen jou en de koude vloer. Hoe dikker, hoe beter het isoleert. Dat is niet alleen lekker warm aan je voeten, maar staat ook erg ‘warm’. Bijvoorbeeld in de woon- en slaapkamer of in de keuken.

3. Speel met licht
Hoogste tijd om die gloeilampen de deur uit te doen. Ledlampen betalen zich dubbel en dwars terug: ze zijn tot 85% energiezuiniger dan gloeilampen en hebben een langere levensduur. Bovendien geven ze tegenwoordig ook warmgeel licht en kun je ze dimmen. Dus je kunt lekker spelen met verschillende sterktes licht om zo wat extra sfeer in je huis toe te voegen. Check in het onderstaande filmpje, met nog meer handige stylingtips, meteen even hoe zo’n sfeervolle ledlamp eruit ziet.

4. Poppetje gezien?
Doe ’s avonds de gordijnen dicht. Vooral donkere en dikkere exemplaren houden de warmte binnen (en de kou buiten!). In de zomer houden lichtere gordijnen een ruimte juist koel (en hoeft de ventilator minder snel aan).

5. In het zonnetje
Schijnt overdag lekker het zonnetje, laat het dan op natuurlijke wijze de kamer verwarmen. Luxaflex zijn daarvoor ideaal: via de lamellen kun je de zonnestralen mooi naar binnen loodsen. ’s Avonds sluit je de lamellen juist, van jou uit gezien naar beneden (warmte stijgt immers naar boven), om zo min mogelijk warme lucht langs het koude raam te laten ontsnappen.

6. DIY-tochtstopper
Tocht het onder de deuren door? Tip: maak samen met je kind een slangentochtstopper! Bijvoorbeeld van een oude handdoek of oude lapjes stof. Vul hem met (kattenbak)zand, maak er een gezichtje op, inclusief uitstekend tongetje, et voilà: je kleine heeft er een huisgenoot bij.

Ook een gratis energiescan?
Dat kan! Nuon begrijpt dat een persoonlijk, op maat gemaakt advies het beste werkt. Daarom krijgen klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop concrete bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie.