dorp koppel therapie Beeld Getty Images
dorp koppel therapieBeeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: ‘We zijn de outsiders van het dorp’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Rita en Alex.

Rita

“Het gesprek was een bevestiging van wat we zelf al dachten. Nou ja, het was eigenlijk precies wat we wilden horen. Toch gek dat je zo aan jezelf gaat twijfelen als je weet dat de mensen om je heen jouw gedrag veroordelen. Ik ben daar nog iets gevoeliger voor dan Alex. Je kunt het meisje wel uit het gereformeerde dorp halen, maar die beperkende ideeën blijven ergens hangen, hè?

Ondanks dat wij behoorlijk open zijn, zijn we daar erg op onszelf. We blijven een beetje de outsiders van het dorp. In onze straat ben ik de enige die af make-up en een kort rokje draagt. De mensen doen heus wel aardig hoor, maar ondertussen…”

Alex

“Het is dubbel. We hebben een fantastisch huissie, maar toch voelen we ons niet niet helemaal thuis in het dorp. Dat blijkt een groter issue te zijn dan we dachten. Ik heb het huis een paar jaar geleden via mijn moeder gekregen: zij zit nu in een verzorgingshuis. Mijn pa is inmiddels overleden.

We houden onze ogen en oren open voor een plekje in Amsterdam of omstreken. En onze Amsterdamse vrienden doen dat ook. Maar we zijn realistisch: het zal voorlopig lastig worden in deze gekke huizenmarkt. Toch maak ik me ook niet zoveel zorgen. Rita en ik weten wat we aan elkaar hebben. Bovendien hebben we een auto voor de deur.

We hebben nog geen serieuze poging gedaan om zwanger te worden, maar Rita is sinds deze maand wel gestopt met de pil. Wie weet hebben we binnenkort dus goed nieuws.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Marcelino LopezGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden