Bij de relatietherapeut: 'We hebben een paar keer onze fantasieën uitgesproken, best opwindend' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'We hebben een paar keer onze fantasieën uitgesproken, best opwindend'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'We hebben een paar keer onze fantasieën uitgesproken, best opwindend'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Claire en Rob.

Claire: "Ik vond het gesprek bij Marcelino verhelderend. Door de vragen die hij stelde werd het me duidelijk waar het in die eerdere pogingen tot een trio was misgegaan. In plaats van een welles-nietes-discussie konden Rob en ik er nu samen beter over praten.

Ook frappant: ik kwam erachter dat wij op andere fronten in ons leven dezelfde issues hebben. Stiekem bepaalt Rob heel vaak wat we wel en niet doen. Waar we vakantie vieren. Wat we zullen eten. Hoe een dagje weg eruitziet. Omdat ik wat flexibeler ben dan hij kan ik me meestal in zijn beslissingen vinden. Maar nu ik ineens wel een duidelijke fantasie had over het verloop van ons seksperiment botste dat met zijn ideeën. Het mooie is dat Rob dat helemaal herkent en begrijpt. Hij heeft veel zelfkennis en dat maakt het makkelijker om erover te hebben.

Wat ons triootje betreft: dat is er nog niet van gekomen. Wel hebben we een paar keer onze fantasieën beter uitgesproken. Best opwindend. Zolang het een samenspel is, vind ik het meeste wel prima. Rob kon echt irritant ongeduldig worden als de kans op een trio zich voordeed. Ik vond die onrust niet fijn. Dat snapt hij nu. We hebben besloten het niet te forceren. Het komt wanneer het komt.

Deze zomer gaan we op vakantie naar Portugal. Op dat moment is er ook een festival in de buurt waar we goede – en ook wilde – verhalen over hebben gehoord. Wie weet wat we daar nog allemaal in onze camper zullen meemaken."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Het lijkt alsof de breuk hem niks doet’

Rob: "Ik heb weinig toe te voegen aan het verhaal van Claire. Het belangrijkste vind ik dat het experiment onze relatie beter maakt in plaats van slechter. Nu was ik het iets te hard aan het pushen, waardoor Claire er minder zin in kreeg.

Wat ik ook fijn vond om van Claire te horen dat ze het prima vindt als ik met andere vrouwen flirt. Zolang ze daar verder niet met haar neus op hoeft te staan, mag ik mezelf uitleven – zelfs zoenen met een andere vrouw vindt ze geen probleem. Dat had ze nog nooit op de manier uitgesproken. Dat vond ik wel een fijne geruststelling. Andersom mag dat zij dat van mij natuurlijk ook..

Als we uitgaan flirten we allebei blijkbaar heel graag. Zolang we verder allebei eerlijk blijven en niet vreemdgaan zal dat net zo’n probleem worden. Als het gaat om ons triootje zal ik de regie wat meer bij Claire laten. Ik sta er nu iets relaxter in."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden