teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Wat win ik ermee door haar te vervloeken of wraak te willen nemen?’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Rachel en Ramon.

Rachel

“Bemiddeling tussen mij en Ramon was hard nodig. Van mij wilde hij niks meer aannemen. Ook niet als het over de kinderen ging. Alles wat ik zei was per definitie een slecht idee. Dat het zo’n strijd zou worden, had ik nooit verwacht. Zo ken ik Ramon niet. Meestal is hij juist rationeel. Nu, een paar gesprekken verder, snap ik beter hoe heftig deze periode voor hem is geweest. En nog steeds is. Vanuit zijn perspectief heb ik hem zijn hele toekomst ontnomen.

Langzaam zie ik een kentering bij hem. Inmiddels praat hij over een toekomst zonder mij en is hij weer bezig een leven zonder mij in te richten. Ondanks alle emoties zie ik inmiddels in dat Ramon het welzijn van de kinderen op de eerste plaats zet. Onze omgangsregeling werkt best goed. Hij heeft de kinderen van vrijdag tot maandag, ik de rest van de week. We hebben afgesproken dat we elkaar niet zullen zwartmaken.

Samir en ik spreken voorlopig apart af zonder de kinderen. We willen ze in stappen laten wennen aan de nieuwe situatie. Ook hebben Ramon en ik laatst samen met de kinderen gezeten om ze duidelijk te laten dat papa en mama net zoveel van hen houden als altijd. Dat zal nooit veranderen. Ook beseffen ze dat zij niet de oorzaak zijn van alle recente gebeurtenissen.”

Met Tom ging het sowieso wel goed, maar gelukkig is Jona ook wat meer haar vrolijke oude zelf. Laatst noemde ze uit zichzelf de voordelen aan haar nieuwe situatie: meer cadeautjes op haar verjaardag en in het weekend woont ze nu heel dichter bij haar beste vriendinnetje en de pannenkoekenboerderij.’

Ramon

“Ondertussen heb ik me erbij neergelegd dat het niet meer goedkomt tussen ons. Soms word ik voel ik ineens wel die woede opkomen – ik kan er nog steeds niet bij dat Rachel dit heeft kunnen doen – maar daarna realiseer ik me dat ik er niets mee bereik. Wat win ik ermee door haar te vervloeken of wraak te willen nemen? Mijn gezonde verstand is gelukkig weer een beetje terug.

De komende tijd heb ik nog wat gesprekken bij Marcelino ingepland om de gebeurtenissen van de afgelopen maanden een plek te geven. Het helpt om mijn hart te luchten; iets waar ik nooit zo goed in ben geweest. Ondertussen ben ik er ook wel achter dat ik zelf ook niet altijd een even leuke partner ben geweest. Ik vind het alleen doodzonde dat Rachel hier pas achteraf mee kwam. Hoe zou het zijn gegaan als… ach, daar ga ik weer. Als, als, als…

Ik ben op zich wel tevreden met de omgangsregeling die Rachel en ik hebben getroffen. Maar voorlopig moet ze niet verwachten dat ik gezellig ga lopen zijn. We houden het praktisch.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden