Bij de relatietherapeut: 'Uit medelijden bij iemand blijven is voor niemand goed' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Uit medelijden bij iemand blijven is voor niemand goed'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Uit medelijden bij iemand blijven is voor niemand goed'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Jacky en Ramon.

Jacky: "Ramon en ik zijn inmiddels uit elkaar. In Ieder geval voorlopig. Na het gesprek kwam er bij ons allebei van alles los. Na een paar onrustige dagen en veel intense gesprekken hebben we samen besloten dat we ons voorlopig misschien beter even op onszelf kunnen concentreren. Omdat ik de aanstichter ben van de ellende, ben ik uit huis gegaan. Toevallig kon ik meteen naar het huis van vrienden in: die zijn nu een paar maanden aan het rondreizen in Afrika.

Uit elkaar gaan is het laatste wat Ramon wilde, maar hij ziet inmiddels ook dat het geen zin heeft om nog langer te proberen mij om te praten. Onze relatie zat echt al langere tijd in een impasse. Ik voel gewoon niet meer voor hem wat ik vroeger voelde. Uit medelijden bij iemand blijven is voor niemand goed.

Het is allemaal te vroeg om te zeggen wat er gaat gebeuren, maar ik denk niet dat wij nog als lovers zullen eindigen. Gisteren heb ik lang met Ramon gebeld. Het deed me ontzettend goed om te horen dat hij mijn beslissing wel beter begrijpt. Wat er ook gebeurt: ik heb het gevoel dat we niet als vijanden uit elkaar zullen gaan. Hopelijk kunnen we over een tijdje zelfs als vrienden verder."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Door het trauma van die verkrachting liet ik het hele seksgebeuren links liggen’

Ramon: "Ik ben door een kleine hel gegaan. De eerste dagen na het gesprek merkte ik aan alles dat Jacky echt afstand aan het nemen was. En ik kon daar gewoon niks tegen doen. We hebben eindeloze gesprekken gehad: ik heb gehuild en zelfs gesmeekt, allemaal tevergeefs. Na een paar van zulke dagen waren we allebei doodmoe. Gek genoeg was ik de eerste die voorstelde om naar een andere plek te gaan. Maar dat wilde ze niet. Nu is zij vertrokken.'

Voorheen zag ik mijzelf oud worden met Jacky. Het besef dat dat echt niet gaat gebeuren, is verscheurend. Zo'n pijn heb ik lang niet gevoeld. Dan liever een knuppel in mijn buik. De pijn is te vers om rustig te kunnen nadenken over hoe het verder moet.

Er schiet van alles door mijn hoofd. Dan weer wil ik een opleiding, dan emigreren, dan weer wil ik er alles aan doen om Jacky terug te winnen. Om gek van te worden. Los van hoe het tussen mij en Jacky zal gaan, voel ik wel dat het tijd is voor nieuwe dingen. Ik ben nu nog jong en gezond genoeg om een ander levenspad te kiezen.

Mijn beste maatje heeft me de afgelopen weken goed opgevangen. Hij doet echt zijn best. Mooi om te zien. Het is echt zo'n outdoors-jongen en heeft me opgehaald met de camper voor een lang weekend in Bretagne. Dat was zo'n beetje het laatste waar ik zin had, maar toch hebben die frisse lucht, de natuur en onze kampvuur-gesprekken me wel goed gedaan.

Ik zit al een tijdje vast in mijn leven. Nu het dan toch echt over lijkt met Jacky word ik gedwongen mezelf te ontwikkelen."

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden