teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Soms moet je blijkbaar rock bottom gaan om wakker geschud te worden’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Elza en Steve.

Elza

“We zij nu twee maanden verder en voor zover ik weet is Steve nog steeds helemaal clean. Je ziet het ook aan zijn huid. Op een gegeven begon hij er echt grauw en grijs uit te zien, nu straalt hij weer. Hij is ook een paar kilo aangekomen, maar dat staat hem goed: hij ziet er weer als een mens uit. Ja, er is wel echt iets veranderd in hem. Niet alleen in zijn gezondheid. Ik vind hem een stuk dankbaarder dan vroeger. Alsof hij tot rust is gekomen en andere dingen meer is gaan waarderen. Hij doet ook meer met Lotte en Lisa.

Hij heeft na de epilepsie-aanval even niet gewerkt. Ook dat heeft hem goed gedaan. Inmiddels is hij weer begonnen met wat kleinere klussen. Samen met Marcelino is hij bezig geweest om meer rust en evenwicht in zijn werk te creëren. Wat dat betreft is die filmbusiness niet ideaal, het is hollen of stilstaan. En als je je grenzen niet goed in de gaten houdt, kan het makkelijk misgaan. Dat heb ik zo vaak gezien bij onze collega’s. Wat Steve heeft meegemaakt is niet uniek.

Tussen ons is het ook een stuk gezelliger. We hebben afgesproken vaker tussendoor iets leuks te doen. Met elkaar of samen met de meiden.”

Steve

“Soms moet je blijkbaar rock bottom gaan om wakker geschud te worden. Ik in ieder geval wel. Ik merk wel dat de afgelopen paar maanden me hebben veranderd. Het is niet dat ik nu klaar ben of zo, maar het lijkt wel alsof er een nieuwe Steve is opgestaan.

Natuurlijk mis ik het weleens om high te zijn – ik denk dat elke ex-druggebruiker dat gevoel kent – maar ik ken de schaduwkant maar al te goed. Ik was hard bezig mezelf de vernieling in te helpen. En heel eerlijk: als Elza of de meiden er niet waren geweest, had ik dat misschien niet eens zo erg gevonden. Maar de liefde die ik voor mijn drie meiden voel, is sterker dan mijn hang naar drugs.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden