teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Onze relatie was een soort verslaving voor me’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Ciska en Teije.

Ciska

“Oh god, wat deed ik dramatisch tijdens dat eerste gesprek. Ik voelde me zo machteloos en ieniemienie. Voor mij was dat gesprek een laatste poging om het tij in onze relatie te keren. Het feit is dat ik nu al jaren heb geprobeerd om Teije zo ver te krijgen dat hij net zo van mij zou houden als ik van hem. En dat werkt natuurlijk voor geen meter.

Onze relatie was een soort verslaving voor me. En zoals Marcelino terecht zei: cold turkey afkicken werkt dan het best. Wat niet meehelpt is dat Teije zich alsmaar schuldig voelde en er oprecht voor mij wilde zijn, maar daarom werd het nog ingewikkelder. Als ik nu ook onze appjes en mails uit die periode teruglees, schaam ik me. Teije vond mij heus wel leuk hoor, maar hij is gewoon nooit echt verliefd geweest.

Nu we twee maanden verder zijn kan ik met wat meer afstand naar onze relatie kijken. Ik ben daarin veel te grenzeloos geweest. Inmiddels heb ik met Marcelino heel concreet een plannetje uitgewerkt om een volgende keer niet weer in zo’n moerassige situatie terecht te komen. Het belangrijkste is om eerder te herkennen wanneer ik iemand leuk begin te vinden en daar eenzijdig al mijn energie en tijd in ga steken.

Ik vind niet zo snel iemand leuk, maar als ik iemand leuk vindt ben ik zó enthousiast dat ik mijn grenzen uit het oog verlies. Het negeer het dan als die man niet zo z’n best voor me doet. En ik begin excuses te verzinnen. “Hij is nog niet over zijn ex heen.” “Hij is gestrest op het werk.” “Hij kent me nog niet goed genoeg.” Noem maar op. Ik ben daar hopelijk nu echt een keer klaar mee.”

Teije

“Ik denk dat het goed is dat Ciska en ik elkaar op dit moment niet zien. Ik had het niet gedacht, maar ik mis haar eigenlijk best wel. Ciska is zo’n passioneel en toegewijd mens. Het is heel speciaal als iemand er voor je is.

Ik heb haar een mail gestuurd om haar te bedanken voor de afgelopen jaren. En om te zeggen hoe mooi ik haar als mens vind. Daar heeft ze nog niet op gereageerd. Ik hoop maar dat het goed met haar gaat.”

 
Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden