teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Natuurlijk is het zuur als je partner constant minachtend over je werk doet’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Tim en Nancy.

Tim

Tim: “De vredesvlag wappert weer, hoor. Sinds de relatietherapie kunnen we weer normaal met elkaar praten. Kijk, ik ging totaal voorbij aan alle moeite die Nancy heeft gedaan om te bereiken wat ze heeft bereikt. Natuurlijk is het zuur als je partner constant minachtend over je werk doet.

We zijn vorige week uit eten geweest en ik heb haar toen gezegd dat ik nog steeds heel trots op haar ben. Ze heeft zich op eigen kracht in de kijker van duizenden mensen gewerkt. Dat is echt heel knap. Maar ik ben ook blij dat ze mijn standpunt beter begrijpt. Van mij kon ze het blijkbaar niet goed aannemen, maar van een professionele therapeut gelukkig wel.

Na het etentje is ze ook te rade gegaan bij vrienden en kennissen. Ze heeft hen eerlijk gevraagd hoe zij haar carrière ervaren. Een van haar beste vriendinnen gaf toe allergisch te zijn geworden voor de manier waarop Nancy bezig is op social media. Dat constante posten en delen van ontboezemingen. Voor die vriendin was dat een reden om Nancy minder vaak te zien. Dat kwetste Nancy enorm, maar het zette haar ook aan het denken.

Als advocaat leer je om heel feitelijk en droog je standpunt te beargumenteren. Van Marcelino kreeg ik op mijn kop omdat zoiets averechts werkt in de liefde. In plaats van bekennen hoe ik mij daarover voelde, deed ik alsof ieder normaal mens het stom vond wat ze deed.

Weet je, ik kan heel goed logisch redeneren waarom ik gelijk heb. Het nadeel is dat zij dat ook probeert te doen. Zo kom je in een patstelling waarbij je elkaar langzamerhand het licht in de ogen niet meer gunt. Ik probeer nu eerlijker te zijn over mijn gevoelens. Best moeilijk.

Ik heb erkend dat ik ontzettend jaloers kan zijn als Nancy aandacht krijgt van andere mannen. Dat heb ik nog nóóit durven toegegeven. Zij vond dat prachtig om te horen. Het gaf haar het gevoel dat ze speciaal is. En dat is ze ook.”

Nancy

“Ik kreeg een spiegel voorgehouden en schrok van wat ik zag. Misschien ging ik de laatste tijd inderdaad wel erg ver met mijn vlogs. Van Tim kon ik dat niet aannemen – misschien omdat hij me steeds op brallerige toon probeerde neer te sabelen – maar van Marcelino en mijn vriendin wel.

Tim kon onnodig gemeen zijn. Nu hij wat kwetsbaarder durft te zijn, vind ik het makkelijker om dingen voor hem te doen en te laten. Stiekem werd het steeds meer een strijd tussen ons. We wilden allebei niet toegeven dat de ander misschien ook een beetje gelijk had.

Nu onze relatie beter gaat, voel ik sowieso minder de drang om het er met anderen over te hebben. Ik miste vaak kwetsbaarheid bij Tim. Het gevoel zat er wel, maar hij vindt het lastig om dat te uiten. Bij Sofie kan het hij wel, bij mij vindt hij het moeilijker. Ik vind Tim nu wat zachter en toegankelijker.

Wat betreft mijn vlogs: ik heb besloten Tim en Sofie niet meer in mijn vlogs te gebruiken. En na gesprekken met vrienden en andere vloggers heb ik besloten minder persoonlijk drama te delen en meer de kant van het infotainment op te gaan. Ik heb het al aan mijn kijkers aangekondigd en ze reageren er goed op.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactiebij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden