teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Na het gesprek kreeg ik hoop dat het goed zou komen’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van X en X.

Ilona

“Na het gesprek kreeg ik hoop dat het goed zou komen. Ik was zó wanhopig geworden dat ik bijna was gaan geloven dat ik de relatie met Jarrod misschien maar moet verbreken. Gestoord toch? Ik had niet eens meer door hoe onlogisch die gedachtengang eigenlijk is: omdat ik zo bang was om de man te verliezen waar ik van hou, dacht ik serieus dat ik onze relatie misschien maar beter kon verbreken.

Ik kon gewoon niet tegen die onzekerheid. De angst dat hem iets zou overkomen zonder dat ik daar verder controle over heb. Ik snap hoe raar dat voor buitenstaanders kan klinken, maar angst doet gekke dingen met een mens. Sinds de therapie zijn de obsessieve gedachten en mijn dwangmatige reacties een stuk minder. Als ik stress en spanning heb komen die gedachten terug, maar ik ga er anders mee om.

Ik probeer er niet meer van weg te rennen. Ik probeer nu met die angst te leven zonder toe te geven aan bijgeloof. In het begin vond ik dat heel lastig, maar inmiddels ben ik eraan gewend. Inmiddels ben ik op aanraden van Marcelino ook begonnen met mediteren. Dat werkt voor mij heel goed. Dat komt erop meer dat je rustig met je gevoelens en gedachten gaat zitten zonder die per se te willen veranderen.

Zo kun je direct ervaren dat die angsten vanzelf komen en gaan. Zonder dat je daar iets speciaals voor doet. Dat was voor mij een een eyeopener. Mijn relatie tot angst is volledig veranderd. En daardoor is mijn relatie met Jarrod ook fijner geworden. Ik zet hem niet meer zo onder druk. De relatie voelt nu ook veel meer meer in balans.”

Jarrod

“De therapie was een game changer. Ons leven staat niet meer in het teken van de angst. In het begin had ik echt de neiging om Ilona gerust te stellen en haar te appen. Ik wist dat ze klote voelde. Maar omdat we afgesproken hadden het niet te doen liet ik maar.

Inmiddels is het een nieuwe gewoonte en het gaat steeds beter met haar. Ze durft inmiddels ook te genieten van de voorpret: sinds kort weten we dat we een meisje gaan krijgen. In plaats van dat we discussies hebben over mijn werk, denken we nu na over leuke meisjesnamen enzo, haha.

We zijn nu ook begonnen met het inrichten van de babykamer. Dat zou ze eerst gewoon niet aangedurfd hebben. Uit angst dat het daardoor mis zou kunnen gaan. Bijgeloof. Vanwege haar eerdere miskraam wordt Ilona iets vaker gecontroleerd. Het gaat nog steeds prima met die kleine in haar buik.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden