Bij de relatietherapeut: 'Karel wilde duidelijk een serieuze relatie, maar zelf was ik er gewoon nog niet uit' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Karel wilde duidelijk een serieuze relatie, maar zelf was ik er gewoon nog niet uit'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Karel wilde duidelijk een serieuze relatie, maar zelf was ik er gewoon nog niet uit'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Heleen en Karel.

Heleen: "Eh, heb je even? De afgelopen maanden waren een achtbaan. Ik wist echt niet wat ik met al die plotselinge aandacht van Karel aanmoest. Hij zocht dagelijks contact. Het werd me te veel en ik reageerde er steeds kribbiger op. En daar werd Karel juist alleen maar onzekerder door. Toen hebben we een tweede sessie bij Marcelino ingepland. Daar hebben we afgesproken een stap terug te doen. Ik moest echt even een pauze hebben. Het was duidelijk dat Karel een serieuze relatie wilde, maar zelf was ik er gewoon nog niet uit.

"Karel wilde dus ook absoluut geen time-out, maar Marcelino wist hem ervan te overtuigen dat dat voor hem ook beter zou zijn. Ondertussen zouden we wel allebei ook verder nadenken over hoe we het met die kleine omgaan als zij er eenmaal is. Inmiddels weten we dat het een meisje wordt, leuk hè?

Karel en ik hebben waarna zeker een maand lang geen contact gehad. Toen ik met coronaklachten thuis zat begon ik Karel ineens heel erg te missen. Ik zat noodgedwongen thuis, voelde me belabberd, maar had ook genoeg tijd om goed na te denken. Waarschijnlijk speelden ook al die hormonen ook een rol, maar ik voelde me extreem kwetsbaar en best wel eenzaam.

Het leek wel alsof Karel het aanvoelde, want tegen de afspraak in, stuurde hij een appje. "Hoe gaat het? Ik mis je." Daarna hebben we een uur of twee aan de telefoon gehangen. Dat was een heel mooi, eerlijk gesprek. We hadden elkaar echt gemist. Een uur nadat ik de telefoon ophing stond hij met een grote fruitmaand aan de deur. Sindsdien zijn meer samen dan niet. En dat voelt gewoon goed. Fijn. Veilig."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue tussen ons’

Karel: "Ik zat er veel te veel bovenop bij Heleen. Ik voelde ergens heus wel dat ik haar beter met rust kon laten … maar als er weer een halve dag was gepasseerd, kon ik het niet laten weer even een appje te sturen of te bellen.

Na een tweede therapiesessie hadden we een heel duidelijke afspraak gemaakt om elkaar echt even met rust te laten. Ook digitaal. In zo'n geforceerde break kom je er allebei achter wat je wel en niet van elkaar gaat missen. Ik vond het super moeilijk me aan de afspraak te houden, maar achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb. Zo kreeg Heleen ook de ruimte om mij te missen. En gelukkig is dat ook gebeurd.'

Ik denk dat we die pauze hard nodig hadden om een verse start te maken. We zijn in een nieuwe fase van onze relatie belandt. Aan de ene kant is er weinig veranderd want – voordat Heleen zwanger was – gingen eigenlijk al relaxt en eerlijk met elkaar om, maar aan de andere kant is er heel veel veranderd. We durven nu allebei veel liever en kwetsbaarder bij elkaar te zijn. Voorheen zou ik er benauwd van worden als Heleen aanhankelijk deed, Nu zie ik dat juist als iets moois. Het laat ze zien dat ze me als geliefde écht vertrouwt."

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden