teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Ik zag hem steeds dieper wegglippen in de krochten van het internet’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Doesjka en Harrie.

Doesjka

“Eén goed gesprek met een onpartijdige deskundige; dat was blijkbaar wat we nodig hadden om elkaar te bereiken. Onze relatie hing aan een zijden draadje. Ik denk dat Harrie goed heeft aangevoeld dat dit hét laatste moment was om actie te ondernemen. Hij zal het zelf ontkennen, maar ik zag hem steeds dieper wegglippen in de krochten van het internet. Tot diep in de nacht zat hij soms met een sigaar achter zijn laptop complotfilmpjes te verslinden.

Het is alsof hij net op tijd is teruggekeerd in de realiteit. In ieder geval kan ik nu weer met hem praten. We belanden niet meer in oeverloze discussies en zijn wildere theorieën houdt-ie nu voor zichzelf. Over de boot hebben we nu heldere afspraken gemaakt. Op woensdag en zaterdag mag hij zich helemaal uitleven, de rest van de week helpt hij thuis mee.

Wat betreft de jongens – en dan met name Boris: ook daarin kunnen we elkaar inmiddels weer vinden. We zijn aan het onderzoeken wat voor Boris het best werkt. Het lijkt erop dat hij het best functioneert als hij na school eerst nog even buiten mag uitrazen en net voor en na het avondeten zijn huiswerk doet.

Ondertussen groeien Harrie en ik ook als stel weer naar elkaar toe. Laatst heeft hij zelfs zijn haar kort laten knippen omdat ik tussen neus en lippen had gezegd dat ik kort haar zo leuk bij hem vond. Dat vond ik wel heel schattig.”

Harrie

“Het gaat veel beter zo; geen ruzies en discussies meer. We luisteren weer naar elkaar. Het thuis goed hebben is me meer waard dan gelijk krijgen. Ik kijk trouwens nog steeds nog kritische docu’s en interviews met dwarsdenkers. Ik vind het gewoon interessant om naar te luisteren, maar dat wil niet zeggen dat ik alles geloof. Ik heb inmiddels zoveel gezien en gelezen… ik denk eigenlijk dat niemand precies weet hoe het zit, maar het kan leuk zijn om daarover te speculeren, toch? Doesjka maakt zich daarover wel wat zorgen, maar ik zie het uiteindelijk vooral als hobby.

Ondertussen zou ik het nog steeds leuk vinden om later met Doesjka Nederland te ontvluchten en op de boot te leven, maar ik accepteer dat dat voorlopig sowieso niet zal gebeuren. Eerst ook die vervloekte boot maar eens afmaken. Ik sta helemaal achter onze afspraken: de boot staat nu op de tweede plaats.

Wat betreft Boris: bij het derde gesprek was hij erbij. Na afloop van die sessie heeft Marcelino Doesjka kunnen geruststellen dat we ons over Boris voorlopig niet zoveel zorgen hoeven maken; het is gewoon een heel leuk, energiek joch. Uit boeken leren is misschien niet helemaal zijn ding en dat frustreert hem, maar ondertussen is hij heel leergierig en wijs op z’n eigen manier. We onderzoeken hoe hij beter met school kan omgaan. Die gaat heus zijn weg wil vinden. En nu Doesjka hem meer vertrouwen geeft, hebben zij allebei ook een leukere band met elkaar.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden