bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Ik walgde van het idee dat zij mannen probeerde op te geilen, voor geld’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Daniël en Nicole.

Daniël

“Ik geef toe dat ik dat hele suikeroom-gedoe anders ben gaan zien nadat Nicole en ik een serieuze relatie kregen. Gek hoe dat werkt. Ineens zie je iemand bij je vrienden en familieleden. En begin je te fantaseren hoe het zou zijn als je samen kinderen zou hebben. Ik walgde van het idee dat zij mannen probeerde op te geilen, voor geld. En ik wantrouwde Nicole daarom steeds meer. Als zij die man zo behandelt, wie zegt dat ze mij dan ook niet voor de gek houdt. Het begon steeds meer te spoken in mijn hoofd.

Het heeft best even geduurd voordat ik Nicole als relatiemateriaal zag, daar heeft dat suikeroom-verhaal ook invloed op gehad. Wat Nicole zei klopt wel: in het begin vergrootte het juist de seksuele spanning tussen ons, maar hoe meer ik haar als mijn vriendin ging zien… hoe meer moeite ik ermee begon te hebben. Misschien was dat best een beetje hypocriet van me.

Ik heb het nooit zo direct tegen haar gezegd, maar we begonnen steeds vaker discussies te krijgen. Die leidden nergens toe omdat we allebei ons gelijk wilden halen. Inmiddels zijn we uit die impasse gekomen. We hebben een paar heel goede gesprekken gehad met Marcelino erbij. We begrijpen elkaar nu beter. Voorlopig heeft ze uit zichzelf het contact met die suikeroom stopgezet. Ze wil niet dat het in deze prille fase van onze relatie een issue is.”

Nicole

“Ik weet nog dat ik het in het begin zo fijn vond om met Daniël te praten. Niks was raar. We lachten over alles. Maar vreemd genoeg is dat veranderd toen we besloten er samen echt voor te gaan. De verwachtingen die we van elkaar hadden veranderden toen. En we zijn allebei wat terughoudender en indirecter geworden. Om elkaar niet teleur te stellen denk ik. Daardoor zijn er bij on ongemakkelijke gevoelens opgestapeld die we niet naar elkaar uitspraken. Daniël vind het heel lastig toe te geven als hij iets van mij wil of als hij jaloers is. Hij zal dat nooit direct uiten, maar heel indirect. Door een beetje snauwerig te doen of discussies te beginnen over iets totaal onbelangrijks.

Inmiddels begrijpen we beter van elkaar hoe we omgaan met lastige gevoelens. Alles is uitgesproken. En ik denk dat hij weer meer vertrouwen in mij heeft. Door die suikeroom begon Daniël te twijfelen aan mijn liefde voor hem. Volgens mij snapt hij nu hoe gek ik op hem ben.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden