Bij de relatietherapeut: 'Ik voelde me een sukkel; een naïef chickie dat in romantische sprookjes wil geloven' Beeld
Bij de relatietherapeut: 'Ik voelde me een sukkel; een naïef chickie dat in romantische sprookjes wil geloven'

Bij de relatietherapeut: 'Ik voelde me een sukkel; een naïef chickie dat in romantische sprookjes wil geloven'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Heidi en Jarom.

Heidi: "Ik schrok, tijdens het gesprek merkte ik dat Jarom en ik meer uit elkaar zijn gegroeid dan ik me realiseerde. Mijn vertrouwen in onze band was zo blind dat ik eigenlijk al een tijdje niet goed naar hem luisterde. Ik hoorde woorden die hij niet uitsprak en zag dingen die hij niet deed.

Ik voelde me na het gesprek een sukkel; een naïef chickie dat in romantische sprookjes wil geloven. Dat wil ik ergens ook wel, maar Jarom kan ook best vaag en onduidelijk zijn. Die keer bij Marcelino sprak hij zich veel duidelijker uit dan ik hem van hem gewend ben. Marcelino bleef ook maar vragen stellen totdat Jarom een zo concreet mogelijk antwoord gaf.

Het werd me duidelijk dat onze wegen zich voorlopig moeten scheiden. We hebben besloten dat we op dit moment beter uit elkaar kunnen gaan. Sowieso totdat hij echt weet wat hij wil.

Ik ben heel verdrietig. Omdat ik van hem hou, wil ik hem steunen op zijn levenspad. En hij mij ook. Maar het lijkt ons beter om elkaar eerst een tijdje van elkaar af te kicken en elkaar even niet te zien."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Als je stopt met moeite doen voor elkaar, wordt het niet leuker’

Jarom: "Ik vond het een heel confronterend, maar heel nuttig gesprek. Als gevoelsmens vind ik het lastig onder woorden te brengen wat ik nou echt wil. De toekomst is voor mij altijd iets mistigs geweest. Ik weet alleen dat ik me in de huidige maatschappij niet helemaal thuis voel. En dat ik iets anders zoek dan de meeste mensen om me heen.

Heidi en ik hebben besloten om voorlopig even pauze te nemen van elkaar. Door mijn omzwervingen heb ik vrienden over de hele wereld. Ik ben die oude contacten nu aan het aanschrijven. En ik heb een lange Facebook-post geplaatst waarin ik vraag om concrete tips en adviezen. Twee dierbare vrienden zijn een kleine spiritueel-ecologische woongemeenschap in het noorden van Zweden begonnen. De kans is heel groot dat ik daar binnenkort voor langere tijd naartoe gaat.’

Wie weet wat daar weer uitkomt. Het wordt in ieder geval tijd dat ik een concrete nieuwe stap zet. Ik denk wel dat Heidi en ik voor het leven met elkaar verbonden zullen blijven. Maar meer als vrienden dan als minnaars."

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden