bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Ik voelde al dat ik een open relatie wel een kans wilde geven’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Lara en Cyril.

Lara

“Al tijdens het gesprek met Marcelino was ik gerustgesteld. Intuïtief voelde ik al dat ik een open relatie wel een kans wilde geven. Ik wilde gewoon van een deskundige horen dat het geen verkeerde beslissing zou zijn. Omdat ik de gevolgen niet kon overzien was ik bang dat ik misschien de doos van Pandora zou openen. Ik was bang dat onze relatie erdoor aangetast zou worden. Dat blijkt tot nu toe helemaal niet het geval. Of dat in de toekomst ook zo is weet ik niet, maar op dit moment ervaar ik juist dat het onze band versterkt.

Nadat we uit de therapiekamer liepen, heb ik Cyril meteen al groen licht gegeven om zijn gevoel voor Freek verder te onderzoeken. Zoals ik al zei: op een of andere manier had ik daar niet zo’n bezwaar tegen. Het zou een ander verhaal zijn geweest als Freek een vrouw was geweest. Nu voelde ik me totaal niet bedreigd. Ik gunde het Cyril ook: hij was was zó enthousiast over die Freek… Dat is nu wel anders trouwens, maar dat mag hij zelf vertellen.”

Cyril

“We hebben er een interessante tijd op zitten. Ik was een paar weken hoteldebotel op Freek, maar ik denk dat ik hem behoorlijk romantiseerde. Het is écht wel een leuke jongen, maar ik kwam erachter dat hij ook wat kortzichtig en veroordelend is. Ik denk ook dat hij het lastig vond dat ik ook op vrouwen val en al in een serieuze relatie zat. Zijn relatie-ervaring was behoorlijk beperkt. Hij heeft vooral veel oppervlakkige affaires gehad die niet echt de diepte ingingen. Freek bleef maar aandringen dat ik vroeg of laat voor hem zou moeten kiezen en dat hij zich nu op de tweede plaats gezet voelde. Daar heeft hij alle recht toe natuurlijk, maar ondertussen merkte ik dat ik minder zin kreeg om hem te zien.

Mijn avontuur met Freek liep anders dan ik wilde, maar gek genoeg heeft het mijn relatie met Lara juist verdiept. Het feit dat zij me hierin steunde en dat ik het erover kon hebben vond ik fantastisch. Ik waardeer nog meer wat wij samen hebben.

Ons liefdesleven is nu dus wat minder spannend. Ik heb trouwens geen haast om een volgende Freek tegen het lijf te lopen. Ik heb geen behoefte om het te overhaasten en zal ook geen Tinder of Grindr op mijn telefoon zetten of zo. Het komt zoals het komt.”

 
Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden