Bij de relatietherapeut: 'Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue tussen ons' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue tussen ons'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue tussen ons'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Julia en Ron.

Julia: "Nu, drie maanden later, ziet het er stukken beter uit. Na het eerste gesprek bij Marcelino was de lucht voor een groot gedeelte al geklaard. Toen ik Ron in de therapiekamer hoorde praten, zag ik dat Ron er echt écht mee zat wat hij had gedaan. Hij stelde zich heel kwetsbaar en eerlijk op. Dat deed me goed.

Met z'n tweetjes blijf je hangen in hetzelfde cirkeltje van verwijten en excuses. Ik zeg 'zus', Ron zegt 'zo'. Elke keer hetzelfde vruchteloze gesprek. Zo kom je niet verder. Of eigenlijk: ik bleef zwelgen in zelfmedelijden en rancune en Ron probeerde zijn gedrag steeds harder te rechtvaardigen. Met behulp een therapeut konden we dat vicieuze cirkeltje doorbreken.

Ik snap nu dat niet alleen Ron moest werken aan onze relatie, maar ik zelf ook. Door Ron echt een tweede kans te geven en eerlijk te kijken naar mijn weerstand tegen seks. Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue tussen ons. We hebben nog steeds verschillende behoeften. Hij wil vaker dan ik. Maar doordat Ron me niet onder druk zet, gaat ook dat een stuk beter.

We hebben een heerlijk weekendje in Duitsland gehad. Ik weet niet wat het was… misschien omdat we er echt even uit waren en ik totaal ontspannen was… maar na een avondje wellness en een paar drankjes heb ik hem bijna besprongen in de hotelkamer. Ron was net zo verbaasd als ik, haha."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik wil vooral géén gedoe’

Ron: "Er is veel positiefs gebeurd. Het lijkt alsof Sjuul en ik eindelijk weer écht met elkaar kunnen praten. Alsof er een mist is opgetrokken. Eerst kon ik het niet goed doen, wat ik ook deed. Ik was eerlijk gezegd bang dat het nooit meer zou goed komen. Dat ik het voorgoed had verpest. Die angst is nu wel weg.’

Seks blijft inderdaad een ding. Ik heb daar gewoon vaker behoefte aan dan zij. Maar toch, doordat we hier nu eerlijk over kunnen praten, is het wel veranderd. Het komt erop neer dat ik op elk moment wel kan, maar zij krijgt pas zin als we echt de tijd hebben. Geen andere afspraken, geen werkstress enzovoorts. Voor ons seksleven helpt het om er echt even uit te zijn. Los van het dagelijks leven. We nemen nu meer de tijd om samen te ontspannen."

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden