bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Ik heb me zó beschaamd gevoeld’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Lucina en John.

Lucinda

“We hebben een interessante tijd achter de rug. Ik merkte dat John ontzettend veel weerstand had om ‘Nathalie’ te confronteren. Hij voelde al aan dat ‘Nathalie’ ontmaskerd zou worden als we écht contact met haar zouden zoeken. Ik bleef hem vriendelijk onder druk zetten: ‘Waar ben je nou precies bang voor?’ vroeg ik dan. ‘Wat heb je nou écht te verliezen? Misschien wordt het juist heel leuk?’

Uiteindelijk kreeg ik hem zover om te proberen om ‘Nathalie’ samen te benaderen. We hebben een mail geschreven waarin we haar aanboden samen langs te komen om haar te helpen met klussen in haar woninkje. Precies zoals ik dacht: elkaar écht zien bleek lastig. Nathalie kwam steeds met excuses op de proppen. Ook videobellen was niet mogelijk. Wel zou zij ons op een door haar gekozen tijdstip uit Frankrijk bellen… en dat gebeurde ook.

Ik hoorde een vrouwenstem aan de andere kant. Ik spreek een beetje Frans en deed alsof ik oprecht geïnteresseerd was om haar beter te leren kennen. Haar accent was raar, maar ze sprak wel goed Frans. John leefde helemaal op. Totdat ze iets doms zei: ze zei dat ze Duits aan het leren was om ons beter te leren kennen. Ik haakte daarop in en vroeg of ze ons zou willen opzoeken in Berlijn. Dat verzon ik ter plekke. Ze zei ‘ja’. Andere details in het gesprek kwamen ook niet overeen met de mails. John had door dat het raar ging, maar bleef vasthouden aan het idee dat ze echt was. Net een kind dat niet wil horen dat Sinterklaas niet bestaat.

De grote klap voor John kwam toen mijn vriend er via een betaalde website achter kwam waar Nathalie’s foto’s echt vandaan kwamen: die bleken afkomstig van een Amerikaanse website waar sekswerkers en strippers zichzelf aanbieden. Daarop was duidelijk te zien dat ‘Nathalie’ een stripper uit Texas was die zich als Rose voorstelde.

Inmiddels gaat het weer een beetje met hem, maar hij was zó teleurgesteld. Ontroostbaar haast. Ik ben er ook achter gekomen dat hij heel teleurgesteld is in ons, zijn dochters. En dat snap ik eigenlijk wel. Hij was te trots om ons eerlijk te zeggen dat hij ons vaker wil zien en horen. Ik heb met mijn zussen gebeld en we hebben afgesproken dat we veel vaker iets van ons laten horen.

Komende lente gaan we naar Zuid-Engeland. Daar woont mijn oudste zus. Mijn middelste zus en ik nemen pa daar mee naartoe. Inmiddels gaat het wat beter met John, maar hij mist iemand tegen wie hij aan kan ouwehoeren.”

John

“God, ik heb me zo beschaamd gevoeld. Nog steeds hoor. Ik ben een passioneel mens en kan ergens helemaal in opgaan. Maar goed, ik ben er deze keer flink ingetuind. Gelukkig ben ik gezegend met zo’n dochter als Lucinda. Dit gekke avontuur heeft onze relatie in ieder geval wel goed gedaan.

Met Marcelino heb ik afgesproken dat ik ook weer een leven buiten de computer zoek. Na corona ben ik behoorlijk gaan kluizenaren. Dat gaat me goed af: ik vermaak me prima alleen. Toch heb ik nu ervaren dat zoiets niet goed voor een mens is.

Inmiddels ben ik op aanraden van Lucinda lid geworden van een spelletjesvereniging voor zestigplussers. Het is een kneuterig clubje mensen bij elkaar hoor, maar inmiddels vermaak ik me daar prima. Er is een dame met wie ik vreselijk kan lachen. Een weduwe die net als ik van een borreltje houdt. Wel jammer dat ze mijn type niet is.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden