Bij de relatietherapeut: 'Ik heb echt alles voor deze relatie gedaan en het was gewoon niet genoeg' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Ik heb echt alles voor deze relatie gedaan en het was gewoon niet genoeg'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Ik heb echt alles voor deze relatie gedaan en het was gewoon niet genoeg'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Nina en Ruud.

Nina: “Na het gesprek ging alles in een stroomversnelling. Zowel Ruud als ik konden daarna niet meer om de hete brij heen draaien. Nou ja, vooral ik niet. Ik voelde al een tijdje dat ik een beslissing moest nemen over onze relatie.'

We zijn inmiddels uit elkaar.

Ondanks alles dat Ruud voor me deed, bleef mijn onvrede groeien. En ik kon Ruud niet concreet aangeven wat ik nou bij hem miste. Ik wist het zelf ook niet precies. Hij deed daarom steeds harder zijn best, maar dat maakte de situatie niet beter. Na het gesprek heb ik diep in de spiegel moeten kijken: telkens kwam ik tot de conclusie dat Ruud prima is zoals-ie is, maar dat hij me toch niet kan geven wat ik nodig heb in een relatie. Ik zoek een spirituele connectie die ik bij hem gewoon niet voel. Ik voelde me ontzettend schuldig dat het zo lang heeft geduurd voordat ik dit aan hem en mezelf kon toegeven.

Een paar dagen na het gesprek had ik een vreemde droom. Ik kwam Ruud tegen op het trouwfeest van een oude buurbrouw. Hij was daar met een nieuwe vrouw. Een vrolijk type met brilletje en krullen. In mijn droom was ik heel gelukkig voor Ruud en we konden samen lachen. Toen zijn nieuwe vriendin even wegliep, fluisterde hij me toe: 'Alles is oké Nien. Ik ben weer gelukkig. En ik ben niet meer boos op jou.'

Ik weet dat het een droom is, maar toch werd ik wakker met een gevoel van enorme opluchting. Gek hè? Sindsdien voel ik me ook een stuk lichter over alles. Ruud wil mij voorlopig echt even niet zien. Dat snap ik helemaal. Het zal nog een tijd duren, maar ik hoop dat we ooit weer samen kunnen lachen. Net zoals in de droom.”

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik voel geen wrok meer jegens Ron maar seks is nog wel een issue’

Ruud: “Ik heb me ongelooflijk kut gevoeld de afgelopen tijd. Ik hield zo van die vrouw. Alles had ik voor haar over. Van nature ben ik heel positief en hoopvol, maar toen ze het uitmaakte voelde ik me echt verloren. Gelukkig heb ik een paar hele goede vrienden.

Ik heb echt alles voor deze relatie gedaan en het was gewoon niet genoeg. Nu, twee maanden later, gaat het wat beter met me. Ik zie nu ook weer wat voordelen van de deze hele klotezooi. Ergens is het fijn dat ik nu niet meer hoef te vechten. Die neiging heb ik in het verleden ook gehad. In mijn eentje blijven werken voor de relatie… terwijl die ander dat niet deed.

Vroeger zou dit aan mijn zelfvertrouwen hebben gevreten, maar dat heb ik nu niet meer. Ik neem het Nina kwalijk dat ze niet eerder en harder aan de bel trok, maar aan de andere kant: de tekenen aan de wand waren er eigenlijk al heel lang. Terloopse opmerkingen van Nina. Weinig seks, nauwelijks knuffelen. Ze was er ook vaak niet bij met haar hoofd. Ik heb die tekenen te lang genegeerd.

Ik ben vorige week met de camper een paar dagen weggegaan samen met mijn beste maat: die heeft zelf ook een camperbusje. Voor het eerst in tijden merkte ik dat ik weer een beetje kon genieten. Nu het uit is met Nina heb ik in ieder geval tijd om mijn eigen dingen te doen. Ik was toch vaak bezig om het haar naar de zin te maken. De komende tijd zet ik mezelf op de eerste plaats.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden