Bij de relatietherapeut: 'Ik had Mau toestemming gegeven om andere vrouwen te zien, maar nu klaag ik erover' Beeld
Bij de relatietherapeut: 'Ik had Mau toestemming gegeven om andere vrouwen te zien, maar nu klaag ik erover'

Bij de relatietherapeut: 'Ik had Mau toestemming gegeven om andere vrouwen te zien, maar nu klaag ik erover'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Marlies en Mauricío.

Marlies: "Ik vond dat ik eigenlijk geen recht had op die gevoelens van frustratie en boosheid. Ik had Mau zelf toestemming gegeven om andere vrouwen te zien en vond het ergens stom om daar dan achteraf over te gaan klagen. Ondertussen bleef het aan me vreten en deed ik steeds killer tegen hem.

Het gesprek deed me goed. Doordat het gevoel er nu even helemaal mocht zijn en door er uitgebreid over te praten voelde ik me daarna meteen een beetje verlicht. Vooral omdat Mau daar best goed op reageerde. Ik merk wel dat Mau mijn pijn niet helemaal snapte omdat hij seksueel gezien toch anders functioneert dan ik. Maar ik merkte ook dat hij het nu echt probeerde te begrijpen. En dat hij er eronder leed dat ik de laatste tijd zo afstandelijk en koeltjes tegen hem deed.

Ik heb de afgelopen weken therapeutisch geschreven. Door het verhaal concreet op te schrijven en doordat Marcelino me hielp om in te zoomen op de pijnpunten kon ik mijn wrok beter plaatsen. Daar zit ook oude pijn bij, uit vorige relaties en de stroeve relatie met mijn vader.

Als ik me gekwetst voel sluit ik me af en ga ik mijn eigen weg. In plaats van dat ik Mau deelgenoot maakte van mijn gevoel communiceerde ik juist steeds minder. Of heel indirect. Daardoor kon hij er verder ook niks mee. Nu voel ik de liefde tussen ons weer stromen: alsof we elkaar opnieuw gevonden hebben."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik heb mezelf vaak afgevraagd waarom ik steeds lieg’

Maurício: "De therapie was een mooie wake-up call. Het was duidelijk dat het laatste tijd iets niet helemaal klopte tussen ons. En ik wist totaal niet wat ik kon doen om het op te lossen. Voorheen werd ze vrolijk en blij als ik gek deed of lief voor haar was. Nu reageerde ze vaak een tikkeltje cynisch. Of zuchtend.

Ik heb de neiging om negativiteit weg te lachen of te willen negeren, maar ik heb door de therapie geleerd dat dat soms een valkuil kan zijn. Terwijl ik het goed bedoelde, voelde Marlies zich door die eh… geforceerde positiviteit juist niet serieus genomen. In plaats van dat ik probeer haar ongelukkigheid zo snel mogelijk te neutraliseren, kan ik af en toe beter gewoon vragen stellen en luisteren.

De therapie heeft ons een gebruiksaanwijzing voor onze relatie gegeven. Eentje die ik ook goed kan gebruiken bij vrienden en familie."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden